Det er godt og sikkert og ofte nødvendigt at spille bolden tilbage til sin målmand, backs eller midterforsvarer. Det skaber bare ikke særlig farligt, og det skaber ikke chancer. Derfor er det også essentielt for et hold at have en spiller, der kan spille bolden fremad; på modstanderens halvdel og på egen.

AF KRISTIAN PARIS 

Her er de fem Premier League-spillere, der indtil videre har gennemført flest afleveringer på modtstanderens halvdel.

3. Mesut Özil 

Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Gennemførste afleveringer på modstanderens halvdel: 954

På trods af den seneste hetz mod tyskeren, lyver statistikker ikke. Arsenals tyske offensivstjerne er den tredje i Premier League, til at gennemføre afleveringer på modstanderens halvdel. Lidt underligt at tænke på, når tyskeren kun står noteret for 4 assist.

2. Jordan Henderson

Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images

Gennemførste afleveringer på modstanderens halvdel: 987

For en spiller, der i denne sæson, er blevet brugt relativt langt tilbage på banen i forhold til de andre to på listen, er det en ret flot præstation af englænderen. Liverpool-kaptajnen har uofficielt overtaget Steven Gerrards rolle i klubben, og den seneste skade han har pådraget sig, kan koste Merseyside-klubben dyrt…

1. Paul Pogba

Photo by Mark Runnacles/Getty Images

Gennemførte afleveringer på modstanderens halvdel: 1029

Med al snakken om, at franskmanden brød transferrekorden i sommers, skal der noget til at leve op til det beløb. Pogba har ikke fået den allerbedste start på Old Trafford, men han er kommet godt efter det.

Han spiller de fleste kampe lidt længere tilbage på banen end i hans gamle klub Juventus. Derfor er det også en endnu mere imponerende præstation af den store franskmand. Over 1000 gennemførte afleveringer på modstanderens halvdel er det blevet til, og det er især de lange, høje afleveringer der gør en forskel.

Adskillige gange har franskmanden lagt op til angrebsesset Zlatan med en lang, dyb bold over 60-70 meter. Intet mindre end imponerende.