Før sommertransfervinduets begyndelse i 2017, bestod Liverpools fem dyreste indkøb af Andy Carroll, Christian Benteke, Sadio Mané, Roberto Firmino og Adam Lallana.

Det faktum, at en klub af Liverpools kaliber havde Andy Carroll som en af deres mest dyreste spillere i over seks år er ret pinligt.

Takket være Liverpools fantastiske præstationer under Jürgen Klopp, har ejerne af klubben svaret igen, ved at give nogle lidt dyrere spillere at arbejde med.

#5 – Fabinho (£43 millioner)

Liverpools interesse i Fabinho kom som lidt af et chok for de fleste, og kun få timer, før aftalen var en realitet, gik det op for folk, at The Reds rent faktisk ville have brasilianeren.

Fabinho blev oprindeligt hentet ind for £39 millioner – et beløb, der senere steg til £43 millioner grundet bonusser. I nutidens transfermarked er det ikke noget dårligt beløb for en 24-årig brasiliansk landsholdsspiller, som var jagtet af flere topklubber.

Fabinho skal ses som en direkte erstatning for Emre Can, som skiftede til Juventus, efter hans kontrakt med Liverpool udløb.

Det forventes, at brasilianeren er en forstærkning på det nuværende Liverpool-mandskab.

 

#4 – Mohamed Salah (£43.9 millioner)

Liverpools første indkøb i sommertransfervinduet 2017 var egyptiske Mohamed Salah, som blev hentet til fra italienske Roma. Oprindeligt lød beløbet på £36.9 millioner, men det steg senere til £43.9 millioner på grund af bonusser. Det ligner som rent tyveri, at Liverpool ikke skulle af med mere for den egyptiske stjerne.

Da Liverpool hentede ham til, blev han den dyreste spiller i klubbens historie.

Salah fik en fremragende første sæson hos Liverpool. Han scorede 44 mål fordelt på tværs af alle turneringer, og brød også en del rekorder på vejen. 32 mål blev det til i Premier League, hvilket er det højeste antal, siden ligaen fik sit nye format i 1992.

Gudskelov for Liverpool, så købte de egypteren, før Neymar-skiftet var en realitet. Ellers kunne det meget vel være, at de havde betalt meget mere for ham.