Ofte betragtes fodboldspillere som nogle, der tjener penge  uden egentligt at have en uddannelse. Men sådan forholder det sig ikke altid. Se blot på nedenstående fem eksempler: 

AF KRISTIAN PARIS

5. Juan Mata

. (Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

Den spanske VM-vinder er ikke bare en hel ordinær fodboldspiller. Ikke nok med at giver 1 procent af sin løn hver uge til velgørenhed så har den 29-årige midtbanespiller ikke bare en, men to, kandidatgrader fra Madrids Universitet i henholdvis sportsvidenskab og marketing.

4. Andrey Arshavin

Den tidligere Arsenal spiller er stadig aktiv. Lige nu spiller han for Kairat Almaty i Kasakshtan, selvom han ikke er en del af startopstillingen.

Han har nemlig også interesser uden for fodboldbanen. For Arshavin har nemlig en kandidatgrad i design af primært tøj – ja det havde du nok ikke troet om den gæve russer, hva.

3. Henrikh Mkhitaryan

(Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Da Arsenal hentede Henrikh Mkhitaryan og sendte Alexis Sanchez den anden vej, vidste de nok ikke, at de fik en meget alsidig spiller i truppen. 

Ikke nok med, at han er flydende i sprogene fransk, russisk, engelsk og portugisisk har han også en kandidatgrad i økonomi fra universitet i Petersborg.

2. Romelu Lukaku

(Photo by Tony McArdle/Everton FC via Getty Images)

Måske kunne man tro, at Lukaku er en stor,  klodset og dum fodboldspiller, er ikke kan andet end at spille fodbold. Men sådan forholder det sig i midlertid ikke.

Manchester Uniteds angriber er nemlig en intelligent mand, der er flydende i sprogene engelsk, fransk, spansk, hollandsk og kongolesisk.

1. Duncan Watmore

Sunderlands angriber Duncan Watmore har mange andre interesser end lige fodbold. Den nuværende Championsship spiller er også en af dem, der giver 1 procent af sin løn til velgørenhed ligesom han også har en kandidatgrad i økonomi fra Newcastle University.