Fodbold kan efterlade dig hel tom for ord. Det kan være det afgørende mål i overtiden, der får din puls til at stige med 250 procent, eller langskudsmål, der får en til at nive sig selv i armen. Fodboldspillet skuffer aldrig.

Af Emil Plovgaard

Men der har også været stunder, hvor fans har været grædefærdige, og i den største vildrede, når 100-procents-chancer er blevet brændt i de vigtigste øjeblikke.

Chancer kan være med til at afgøre en fodboldspillers fremtidige karriere.

Vi har samlet de største brændte chancer, der nogen sinde har været i fodboldhistorien, og som har gjort ondt i mange fans hjerter.

#1 John Terry – Champions League finalen 2008

Billederne af en grædefærdig John Terry på en regnfuld nat i Moskva står stadig klart i minderne hos mange Chelsea-fans. Det var første gang, at Chelsea var kommet i finalen i Champions League, og man skulle op mod de mægtige favoritter fra Manchester United.

Efter nogle meget intense minutter, med både ordinær tid og forlænget skulle kampen til sidst afgøres med straffespark.

Manchester Uniteds stjernespiller, Cristiano Ronaldo, brændte det første straffe, da han i skud nummer 3 for Manchester United ikke formåede at udnytte muligheden for De Røde Djævle.

Efter Frank Lampard og Ashley Coles sikre spark skulle John Terry være manden, der skulle vinde det for Chelsea. Men sådan skulle det ikke gå. Chelsea-kaptajnen gled i sit tilløb til bolden, og det sendte hans skud langt forbi mål.

Det var formentlig det værste øjeblik i en ellers storartet karriere for John Terry hos Chelsea.