Som titlen siger: vi kårer og vurderer her de spillere, der er i sæsonen har vist sig ikke helt at være pengene værd. 

AF KRISTIAN PARIS 

10. Didier N’dong

Sunderland v West Ham United - Premier League

Landsholdsspilleren fra Gabon skiftede fra franske Lorient til Sunderland i en 170 millioner handel, der bragte en del hype omkring spilleren.

Den centrale midtbanespiller har blot scoret et enkelt mål for ‘de sorte katte’, og har faktisk haft svært ved at kontrollere midtbanen i klubbens kampe.

Modsat er han på ingen måde Sunderlands dårligste spiller, men det er klart, at han bestemt ikke har været pengene værd.

9. Granit Xhaka

Arsenal v Manchester City - The Emirates FA Cup Semi-Final

Xhaka skiftede fra Mönchengladbach til Arsenal i sommers, og har faktisk leveret ganske fint nogle enkelte gange for the Gunners. Igen hænger der en pris over den schweiziske landsholdsspiller.

380 millioner mange penge for en defensiv midtbanespiller, det er ret fjollet at tænke på, at ligaens bedste midtbanespiller, Kante, kun kostede 320 millioner danske kroner.

Hvis Xhaka formår at være mere stabil i sine præstationer og mere disciplineret på banen, vil
han bestemt kunne vise sig at være en god investering for klubben. Spørgsmålet er bare om det
bliver under Wenger?

8. Borja Baston

Swansea City v Arsenal - Premier League

Borja Baston er Swanseas seneste rekordtransfer, da han i sommers kom fra Atletico Madrid for omkring 150 millioner danske kroner. Og ja, du har nok glemt alt om ham.

Det er fordi han kun har spillet 17 kampe og scoret ét enkelt mål.

Var god tilbage i Spanien og Madrid, men det bliver svært at forestille sig, at han bliver i Swansea endnu en sæson.

7. Saido Berahino

Burnley v Stoke City - Premier League

Lige siden skiftet til Tottenham gik i itu, har det blot været en nedadgående spiral for den talentfulde spiller.

Berahino spillede over 100 kampe for WBA inden han i vinters skiftede til Stoek City for omkring 120 millioner danske kroner

Og det har blot været en stor katastrofe for englænderen, der hverken har formået at lave et

mål eller en assist endnu.

Har desuden kun spillet 13 kampe…

6. Simone Zaza

West Ham United v Sunderland - Premier League

Hvis det her skifte havde været permanent og ikke blot et lån, ville det have været højere oppe på listen, men West Ham oplevede et enkelt positivt opsving, da Zaza i vinters vendte hjem til Juventus i Italien.

I sine otte kampe for klubben formåede han hverken at lave en assist eller nogle mål, hvilket bare var et symbol på West Hams dårlige aktivitet på transfermarkedet i år.

Zaza skiftede videre til Valencia i vinters, hvor han – imponerende nok – har formået at score hele fire mål. Åbenlyst talent. Det så vi bare ikke i West Ham.

5. Jordon Ibe

AFC Bournemouth v Crystal Palace - Premier League

Ibe skiftede i sommers fra Liverpool til Bournemouth for omkring 150 millioner kroner, og her formåede han ikke at ramme sit gamle niveau i Liverpool.

Har optrådt 22 gange i Premier League og har ikke formået at være involveret i nogen mål på nogen måde.

Ibe er dog stadig ung, og har tiden på sin side, men han bliver nødt til at tage sit spil et niveau op, hvis han på nogen måde skal levet op til sit 150 millioner prisskilt.

Ibe moved from Liverpool to Bournemouth for a hugely inflated £15m over the summer and it is safe to say the former Liverpool man has been a massive flop.

4. John Stones

Manchester City v Hull City - Premier League

Stones er i denne sæson blevet kritiseret meget, men han har faktisk gjort det ret godt for City i nogle kampe i denne sæson. Men en spiller, der kostedet omkring 450 millioner kroner bliver  nødt til at leveret bedre for ikke at blive betragtet som et flop.

Everton fik en god handel ud af Stones, der i denne sæson har givet alt for mange mål væk, og ikke rigtig formået at udvikle sig efter han kom til City. Er stadig ung og har en del år tilbage af sin professionelle karriere, men han bliver altså nødt til at nå sit potentiale snart – og det i en fart.

3. Vincent Janssen

Burnley v Tottenham Hotspur - Premier League

Kom til Spurs fra AZ Alkmaar for næsten 200 millioner kroner i sommers, efter han hjalp hollænderne til at nå toppen af Eredivisie i fjor.

Har modsat været en unægtelig fiasko i Tottenham i denne sæson, og der har været absolut ingen chance for, at han på nogen måde ville kunne udfordre Kane på toppen .

Har ydermere kun scoret to Premier League i ssæsonen.

2. Claudio Bravo

Manchester City v Hull City - Premier League

Efter den kontroversielle afgang af Manchester Citys legendariske engelske keeper Joe Hart i sommers, skulle Barcelonas Claudio Bravo, der blev hentet for 150 millioner, tage over efter englænderen.

Det gik bare ikke helt sådan.

Uheldigvis, for City fans, har Bravo ikke rigtig formået at tilpasse til til Premier Leauge, og han tager uden tvivl titlen som den dårligste keeper i Premier League i år.

For selvom han er god med fødderne – ligesom Pep kan lide det – har hans målmandsfærdigheder bare ikke niveauet, og har til tider måttet se sig selv slået af til fordel for Caballero  – så dårlig er han!!!

1. Moussa Sissoko

Burnley v Tottenham Hotspur - Premier League

Newcastle har praktisk talt tyvstjålet fra Tottenham, eftersom London klubben måtte give hele 300 millioner danske kroner (!) for Moussa Sissoko, efter spilleren leverede imponerende præstationer i ligane for Tottenham og i Europa League.

Spurs skulle bestemt ikke være blevet snydt af franskmandens optur, da det faktisk på en måde var Sissokos underpræstationer, der medførte klubbens nedrykning.

Set i bakspejlet har franskmanden været en decideret katastrofe for Tottenham i denne sæson, hvor han har scoret ingen mål og kun lavet tre assists, og prisen for kantspilleren gør ham uden tvivl til det største flop i 2016/2017 sæsonen.