Champions League 2017 blev afgjort i går. I en kamp, hvor Real Madrid dominerende i stor stil og sikrede sig sejren på hele 4-1. Her er en oversigt over de keepere i historien, der har holdt flest clean sheets i Champions League nogensinde. 

AF KRISTIAN PARIS 

4. Petr Cech

Olympiacos FC v Arsenal FC - UEFA Champions League

Antal clean sheets: 46

Den med flest Premier League clean sheets, Petr Cech, er den fjerde, når det kommer til clean sheets i verdens fineste klubturnering. Den tidligere Chelsea, og nuværende Arsenal stopper har vist sig som en af bedste keepere i verden i det sidste årti.

Men de følgende tre er bare lidt bedre…

3.  Gianluigi Buffon

Juventus v AS Monaco - UEFA Champions League Semi Final: Second Leg

Antal clean sheets: 47

Mesteren ham selv er selvfølgelig også at finde på denne liste. Udover gårsdagens kollaps på hele fire mål, er Buffon kun blevet passeret tre gange i hele dette års turnering – ganske imponerende.

Ikke overraskende er han på denne liste. Buffon har vogter stængerne i Torino i over 20 år og har for nylig fejret sin kamp nummer 1000 i karrieren. En sand, levende og aktiv legende.

PS. Han er 39 år…..!

2. Edwin van der Sar

Manchester United v Schalke 04 - UEFA Champions League Semi Final

Antal clean sheets: 51

Den store hollænder har stået mellem stængerne for Ajax, Juventus og Manchester United i Champions League – og det har han gjort særdeles godt: hele 51 clean sheets er det blevet til i årenes løb.

van der Sar er godt nok som den eneste på listen gået på pension, men han er i  hvert fald ikke glemt… <3

1. Iker Casillas

Club Brugge KV v FC Porto - UEFA Champions League

Antal clean sheets: 57

Kongen af målmændene er han ofte blevet betegnet som. Iker Casillas var utvivlsomt den bedste keeper i verden i et halvt år, da han dominerende La Liga med Real Madrid og vandt rub og stub med landsholdet i de sene 00’er under del Bosque.

Desværrre for  ham kom Mourinho til Real Madrid og fik på en eller anden måde ødelagt spanierens karriere – først på bænken og senere blev han solgt til nabolandet Portugal og FC Porto.