Målmændene får sjældent den kredit de fortjener, men det vil vi nu for en gangs skyld lave om på. Med denne artikel hylder vi de bedste målmænd til at tage de berømte straffepark. Her er en topfire. 

AF KRISTIAN PARIS

4. Simon Mignolet

Antal reddede straffespark: 7

På trods af alt kritikken fra medier, eksperter og fans, har belgiske Simon Mignolet alligevel nogle kvaliteter som vi ikke kan tage fra ham. Den 29-årige målmand for Liverpool sniger sig akkurat ind på top fire med sine syv straffesparksredninger.

3. Tim Howard

 (Photo by Chris Brunskill/Getty Images)

Antal reddede straffespark: 7

Tim Howard spillede i alt 13 Premier League sæsoner i sin karriere og det blev – ligesom Mignolet – til syv straffesparksredninger. Amerikaneren kom til England i 2006 som vogter for Evertons mål, efter han ikke formåede at slå igennem i Manchester United.

2. Robert Green

Antal reddede straffespark: 9

På andenpladsen finder vi engelske Robert Green, der spillede fleste af sine Premier League kampe for West Ham, Norwich City og QPR.

I sine 267 Premier League kampe lykkedes det englænderen redde fra 11-meter pletten hele ni gange – ikke dårligt for en målmand, der som regel er vant til at hive bolden ud af eget mål et par gange hver weekend.

1. Heurelho Gomes

Antal reddede straffespark: 9

På en del førsteplads finder vi den brasilianske gigant Heurelho Gomes, der faktisk har spillet hele 100 kampe mindre en listens nummer to, Robert Green.

Gomes’ imponerende ni redninger fra pletten kom meget koncentreret – fire af dem kom i bare to kampe, og det gør ham altså til den målmand, der har reddet allerflest straffespark i hele Premier League historie.

Gomes spillede derudover sine kampe for Tottenham Hotspurs, ligesom han også har optrådt for Watford.