Foto: TOTTENHAM HOTSPUR. (c)

Foto: TOTTENHAM HOTSPUR. (c)

Den engelske klub, Tottenham Hotspur, har tirsdag aften fået grønt lys til at påbegynde byggeriet af deres nye stadion. Selve stadionet kommer til at koste i omegnen af fire milliarder danske kroner. 

Det nye stadion vil kunne rumme hele 61.000 tilskuere, og vil stå klar i starten af 2018/19-sæsonen. Stadionet skal ikke kun udelukkende bruges til fodbolden, men også til amerikansk fodbold, i form af NFL (National Football League, red.)

På Twitter har Tottenham skrevet følgende:

“Stadionopdatering: Vi kan meddele at Haringey Kommune (Kommunen, hvor Tottenham ligger) planlægningskomité har godkendt klubbens byggetilladelser til et nyt stadion.”

Planerne skal formelt godkendes af Londons borgmesterkontor. Boris Johnson, som er borgmester i London, har dog før udvist stor entusiasme for et nyt stadion til Tottenham.

Tottenhams Daniel Levy i baggrunden. Mon han smiler, fordi de har fået grønt lys? [Getty Images]

Tottenhams Daniel Levy i baggrunden. Mon han sender blikket mod Londons borgmester, Boris Johnson? [Getty Images]

Ud over at rumme Tottenhams hjemmebanekampe, forventes det også, at stadionet kommer til at rumme to NFL-kampe om året fordelt på en 10-årig periode.
Stadionprojektet kommer ud over selve stadionet også til at rumme et hotel, sportscenter, sundhedscenter, lejlighedskomplekser, et museum og en stor fanshop.

Læs også: Chelsea jagter Tottenham spiller

Stadionskiftet betyder at Tottenham kommer til at vinke farvel til White Hart Lane, som har været klubbens hjemmebane siden 1899. Klubben kommer nemlig til at spille sin sidste hjemmekamp i næste sæson, hvor efter man rykker ind på et endnu ukendt stadion i 17/18, før man flytter ind på “New White Hart Lane” i 2018/19-sæsonen.

Tottenhams nye stadion vil blive det største stadion i London, stærkt efterfulgt af Arsenals Emirates Stadium, som kan rumme 60.432 tilskuere.

Læs også: Tottenham og Liverpool kæmper om afrikansk striker