Tottenham Hotspurs manager, Mauricio Pochettino, har forklaret, hvorfor klubbens midstopper, Toby Alderweireld, ikke har spillet så meget for førsteholdet på det seneste. 

AF KRISTIAN PARIS

Mange har spekuleret over, hvorfor han har været ‘frosset’ ude af truppen, hvoraf flere mener, at det er fordi de to parter ikke kan nå til enighed om en kontraktforlængelse.

Men nu kommer chefen bag det hele og manageren for klubben, Mauricio Pochettino, frem med sandheden. Han insisterer nemlig på, at han kun tager fodboldfaktorer til overvejelse, når han udtager holdet.

 (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

“For mig er det det samme med alle spillere. Det er sandt, at han blev slemt skadet mod Real Madrid, da vi mødte dem,” fortalte Pochettino på en presse konference til football.london.

“Naturligvis var det en hård periode for ham. At komme tilbage og spille. Det betyder, at der er andre spillere, der kommer forrest og begynder at spille. Han bliver nødt til at vente i løbet af en sæson. Han skal bare fortsætte med at arbejde hårdt og være i fuld fitness.” , forklarer manageren  yderligere.

Han blev samtidig spurgt om Harry Kanes mulige tilbagevenden i weekenden:

” Det er to komplet forskellige skader. Kane har kun misset en kamp, mod Swansea, og det er ikke det samme at forvride en ankel som at lide under en muskelskade. For mig handler det om holdet og balancen på holdet. Jeg har et meget svært job. Der er 25 spillere og jeg skal tage den endelige beslutning.” forklarer han også.

Pochettino mener også, at det ikke er værd at risikere nogle af de to spillere, og at det altså ikke handler om, hvilken kontrakt spillerne har med klubben. Han er ligeglad med om den er på to, tre eller ti år.