Danmark, åh ja Danmark. Nordens perle vil nogen kalde det. Vi danskere er verdens lykkeligste folk og spørger man danskerne selv, kan de have svært ved at svare på, hvorfor. Hvorfor har alle det ikke ligesom os? I fodboldmæssig regi har vi gennem årenes løb, som resultat af vores lykkelighed, produceret en række verdensklasse fodboldspillere. I tidernes morgen kan nævnes Michael Laudrup og Kasper Schmeichel, mens den danske fodboldscene lige nu domineres af navne som Christian Eriksen og Andreas Christensen. Der er dog en spiller mere, som vi kan tilskrive os æren af at have været med til at forme. Det er Tottenhams walisiske landsholdspiller på venstreback, Ben Davies.

Davies i aktion for Tottenham. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Davies’ spillestil på banen ligner umiddelbart ikke et produkt af den danske fodboldopdragelse, men den nuværende Spurs-spiller, som Tottenham også kaldes, har tilbragt tre af sine ungdomsår i dansk fodbold. Da han var omkring otte år, besluttede familien sig nemlig for at flytte til Viborg i midtjylland for at starte en ny tilværelse.

Ben Davies var en del af ungdomsholdene i Viborg fra 2001 til 2004 inden familien flyttede tilbage til Wales. Han siger til den engelske avis om opholdet i Danmark følgende: “I Wales, spiller vi græsbaner, der ikke har noget græs på. Man kan stort set ikke spille bolden nede på græsset og 50 procent af kampene bliver aflyst, på grund af vejret. I Danmark, når det er vinter, spiller man indendørs fodbold i håndboldhalle. Her handlede det mere om teknik og aflevering end det gjorde udenfor og det har jeg taget med fra Danmark. Jeg var ung på det tidspunkt og udviklede en god teknik. “

“I indendørs fodbold stod jeg på mål, men man har ikke rigtig nogen målmand i indendørs fodbold for man må ikke bruge hænder. Derfor handler det hele om at spille og løbe.