Siden den catalonske storklub lod højrebacken Dani Alves forlade klubben til fordel for de forsvarende italienske mestre fra Juventus, har de haft svært ved at finde en fremtidig, holdbar erstatning for brasilianeren. 

Af Kristian Paris 

Indtil videre i denne sæson er det Sergi Roberto og Aleix Vidal, der har skullet erstatte Dani Alves på højrebacken. Ingen har helt kunnet leve op til forventningerne og niveauet har bare ikke rigtig været der.

Selvom det er begge spillers første rigtige sæson på højeste fodboldniveau i Europa, forventes der ikke, at nogen af dem er den holdbare løsning i fremtiden – indtil videre er de midlertidige indtil et alternativ er bestemt.

Det betyder også, at Barcelona er i fuld gang med at kigge sig omkring efter en højreback, der har det samme niveau som Dani Alves. Tottenhams Kyle Walker har indtaget favoritpladsen på den liste, og han er pt. den højre back, der rygtes mest til Spanien.

Photo by Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images

Den 26 -årige englænder spiller til daglig i London-klubben Tottenham, hvor han er førsteprioritet på højrebacken. Hans offensive evner og iver efter at komme frem på banen har de seneste sæsoner vakt stor interesse i såvel Barcelona som andre europæiske storklubber. Hans spillestil gør også, at han pt har fem assists på CV’et i denne sæson.

En offensiv fullback, der både kan forsvare og angribe er præcis det Barcelona leder efter, og de er eftersigende klar til at slippe en større sum, for at få fingre i den engelske landsholdspiller. En transfer ser i øjeblikket svær ud, da Tottenham ligeledes vil gøre alt, for at beholde Walker.