Tottenham-stjernen, den sydkoreanske offensivspiller, Son Heung-min, taler ud om problemet med racisme i fodboldverdenen. Derudover fortæller han, at også han er blevet ramt af racisme. Og at han er blevet udsat for det, lige siden han skiftede til engelsk fodbold.

af: Emil Plovgaard

Son Heung-min
Son Heung-min og Erik Lamela ser noget skuffede ud under en Tottenham-kamp. Foto: Shaun Botterill/Getty Images

Tottenhams stjernespiller, Son Heung-min, fortæller, at han har været udsat for racisme, mens han har spillet i England. Sydkoreaneren mener, at det er bedst ikke at reagere på tilråbene.

Racisme er et omfattende problem i fodboldverdenen. Manchester Citys Raheem Sterling blev også udsat for racisme i forbindelse med kampen mod Chelsea på Stamford Bridge i november sidste år.

I sidste weekend gik det så ud over Moise Kean fra Juventus, der angiveligt blev mødt med tilråb fra vrede Cagliari-fans.

Son har spillet i England siden 2015. Her skiftede han til Tottenham Hotspur fra Bayer Leverkusen i Bundesligaen.

Ifølge ham selv har han været genstand for racististiske bemærkninger, men det er ikke noget, man så ofte taler om i Spurs-truppen.

”Vi har talt om det et par få gange,” fortalte Son på en pressekonference mandag forud for Spurs’ kamp mod Manchester City i Champions League-kvartfinalen.

”Jeg er også blevet ramt af racisme, lige siden jeg skiftede til engelsk fodbold. Jeg mener, at den bedste reaktion er, ikke at reagere overhovedet.”

Og den holdning deler Raheem Sterling. I hvert fald, hvis man skal tolke ud fra førnævntes tweet den 26. marts i år.