Tottenham er flyvende i denne sæson. Sidste sæson var de tæt på at snuppe mesterskabet, og i denne sæson prøver de fortsat at ride på den bølge af succes. 

AF KRISTIAN PARIS

På et hold, der har succes vil der altid være spillere, der bliver kritiseret og anklaget for ikke at være gode nok. I noget tid er Mousa Dembele fra Tottenham blevet peget på som den spiller, der bestemt kan undværes og erstattes, men nu viser ny statistik faktisk, at han er en af klubbens vigtigste spillere. Læs med nedenfor, for at finde ud af, hvor vigtig han faktisk er for Eriksen og co.

Siden han kom til klubben i 2010 fra Fulham har han taget Premier League med storm, og i hans tid hos Spurs er han blevet en af de bedste i ligaen – i hvert fald statistisk set.

Den dynamiske midtbanespiller er kendt for sin gode boldkontrol og evnen til at komme uden om en spiller med lethed.

 

 (Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

Det er vanvittigt, at vi i moderne fodbold kan se fodboldspillere, der er så gode med bolden. Ingen kan sammenlignes med belgieren – se bare på statistikkerne.

Han er nemlig så god til at drible, at han er en de bedste i PRemeir League  – selvom man ikke lige umiddelbart ville gætte på ham. I 2015/16 sæsonen havde han succes med vanvittige 93 % af sine driblinger per kamp. Den tætteste på listen var Southamptons Virgil van Dijk med 83 %, men hollænderen havde lavet langt færre driblinger end belgieren.

Dembele er i denne sæson blevet kritiseret for ikke at lave mål nok, mens hans evne til at sætte en mand af og holde på bolden på de rigtige tidspunkt har gjort, at han stadig er en af de bedste midtbanespillere i Premier League, og bestemt en spiller som Tottenham skal holde på i fremtiden .