Sæson på sæson har det været et tilbagevendende emne, hvorvidt Francesco Totti skulle fortsætte sin aktive karriere eller ej. I dag meldte Totti, at karrieren i Roma…

Af Christian Ambæk

Ikke fortsætter efter denne sæson! Ikke som spiller i hvert fald. Klubikonet skriver på sin Facebook-side, at kampen mod Genoa på søndag bliver hans sidste iklædt Roma-trøjen. Om det betyder, at han fortsætter som spiller for en anden klub, eller om han skal være en del af Roma-staben, står der ikke noget om.

Han skriver dog, at hans kærlighed til fodbold ikke går over, og at han nærer så stor passion for sporten, at han aldrig vil holde op med at tænke på den. Facebook-opslaget slutter med en kryptisk melding om, at han fra på mandag er klar til en ny udfordring.

Totti nåede næsten 800 kampe for Roma og er desuden klubbens topscorer gennem tiden. I denne sæson har det været småt med spilletid for Totti, der har spillet for hovedstadsklubben i hele sin professionelle karriere, der startede tilbage i 1992.

Især på landsholdet har Totti opnået store bedrifter. Han var en del af det Azzurri-mandskab, der vandt VM i 2006 efter straffesparkskonkurrence mod Frankrig. Her spillede Totti i alle Italiens syv kampe undervejs i slutrunden, selvom han stadig var i gang med at komme sig oven på en operation. Til trods for det sluttede han som turneringens delte topscorer målt på assists.

I alt blev det til 58 landskampe for landsholdet i en periode, der strakte sig fra 1998 til 2006. Udover successen i 2006 blev det også til en finale ved EM i 2000, ligesom han modtag meget personlig hæder gennem sin karriere. Med Roma blev det også til flere successer, hvor højdepunktet var Serie A titlen i 2000/2001 sæsonen, hvor hele holdet var bygget op omkring Totti.

For mange danskere vil Totti nok også huskes for en episode under en landskamp mod Danmark i EM i 2004. Her spyttede italieneren på Christian Poulsen, hvilket resulterede i, at Totti sad ude med karantæne i resten af turneringen, hvor Italien røg ud i gruppespillet.