Den nuværende Manchester City-spiller Yaya Toure beskylder sin træner for at være ond og hade spillere fra Afrika. Det skriver det engelske medie Goal.com. Den 35-årige midtbanespiller, der tidligere har spillet for Barcelona, mener at Pep Guardiola har et problem med afrikanske spillere.

Guardiola har netop trænet Toure i denne sæson i den blå af Manchester. Og Toure har stort set ikke spillet nogen rolle i, at  klubben vandt det engelske mesterskab. Og han forlader da også klubben i de kommende transfervindue. Den ivorianske landsholdspiller mener dog, at grunden til, at han ikke har fået spilletid, er pga. Guardiolas problem med spillere som ham.

Hovedpersonen, Toure, siger følgende om Guardiola:

“Jeg har prøvet at nedkæmpe myten om Guardiola. Jeg har prøvet at forstå, hvorfor jeg ikke har spillet. Jeg har kigget på mine tal, og det var langt bedre end dem, der spillede i stedet for mig. Mine tal er bedre både i kampene og til træning. Dette var i forhold til dem, der spiller fra starter, der både er yngre og har en bedre fysik end mig.”

“Lige nu har jeg det intryk, at han ikke kan lide mig. Ikke mig som person, men det faktum, at jeg kommer fra Afrika.”

Simon Bellis/Sportimage/Cal Sport Media *** Please Use Credit from Credit Field ***

“Ond mod mig”

“Han har været ond mod mig. Tror du det samme kunne være sket med Andres Iniesta, hvis han var i mit sted? Aldrig nogensinde. Jeg har spurgt mig selv om dette og jeg kan kun se at grunden er min hudfarve. Vi afrikanere er vant til at blive behandlet forskelligt – det er tydeligt med Guardiola. Den dag han udtager et hold bestående af 5 afrikanske spillere i startopstillingen, så skal jeg love dig for, at jeg sender en kage til ham.”