Ajax kan siges at være rimelig uheldige i øjeblikket. En af deres spillere er faldet om på banen og har desværre oplevet svære men til følge – der meldes om hjerneskade. 

AF KRISTIAN PARIS

Ja, som sagt, kan Ajax Amsterdam, en af de mest succesrige klubber i hollandsk fodbold, ikke siges at være særlig heldige i øjeblikket.
I den netop afsluttede sæson måtte de igen se sig slået i den hjemlige liga af de evige rivaler fra Feyenoord og Nicolai Jørgensen, der blev topscorer i landets bedste række. Peter Bosz, der nuværende Dortmund træner, tidligeres hold har ikke vundet Eredivisie siden 13/14 sæsonen, hvor klubben vandt sti 33. mesterskab.

Dog nåede klubben imponerende nok helt til Europa League finalen, hvor de stødte sammen med giganter fra Manchester United, der ganske ubesværet vandt kampen og sikrede sig Champions League fodbold i næste sæson. Super ærgerligt og bedre held næste gang, er der kun at sige til det unge hold fra Amsterdam.

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Og nu har endnu et uheld ramt den hollandske storklub.

Klubben har nemlig dramatisk og dybt tragisk måtte se af sine spillere blive permanent hjerneskadet i en præ sæsson kamp  mod Werder Bremen i sidste uge. Resultater er først kommet nu bekræfter klubben via dets officielle hjemmeside.

Der er tale om den blot 20-årige midtbanespiller Abdelhak Nouri, der pludselig faldt om i kampens anden halvleg som et resultat af det såkaldte hjertearytmi, hvor hjertet enten slår unaturligt hurtigt, langsom eller uregelmæssigt.

Nouri fik ellers sin senior debut i begyndelsen af sidste sæson, og har siden dengang spillet over 15 kampe for klubben.

Kampen blev på grund af Nouris kollaps naturligvis aflyst og spilleren blev hurtigst muligt fragtet til det nærmeste hospital for at professionel- og medicinsk hjælp.

Ajax bekræfter nu, at spillerens hjerte fungerer helt normalt, men at hjernescanninger viser, at der er alvorlige skader på hjernen, og han vil blive betragtet som hjernedød som en konsekvens af manglende ilt til hjernen.