I slutningen af april bekræftede den franske storklub Paris Saint-Germain, at cheftræner Unai Emery stopper i klubben efter sæsonen. Franskmanden nåede et enkelt mesterskab i spidsen for klubben, men i Europa skuffede han fælt med to ottendedelsfinale-exitter i Champions League.

Neymar

Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Dermed venter PSG stadig på det helt store europæiske gennembrud, og sejr i Champions League er det altoverskyggende krav til klubbens næste cheftræner.

Der er endnu ikke kommet noget frem om PSG’s næste cheftræner, men her er tre gode bud på Emerys efterfølger.

 

Thomas Tuchel

Den helt store favorit er tyske Thomas Tuchel. Den 44-årige træner har imponeret stort i Bundesligaen i de seneste par år, hvor han har stået i spidsen for først Mainz 05 og siden Borussia Dortmund. Tuchel tilhører samme trænerskole som Jürgen Klopp, og hans hold er kendt for at spille underholdende fodbold med aggressivt pres.

I sin tid som Dortmund-træner imponerede Tuchels tropper virkelig i lange perioder. I hans debutsæson nåede de blandt andet 11 sejre i træk, hvilket sikrede dem en fornuftig andenplads efter Bayern München.

Tuchel nåede også en sejr i den tyske DFB Pokal inden han blev fyret i sommeren 2017. Siden har han ikke haft et job, men han er nu klar til at komme tilbage på trænersædet.

Hans spillestil og personlighed passer perfekt til PSG. Det kræsne franske publikum vil elske at se de højtbetalte spillere kæmpe for trøjen og samtidig underholde med offensiv fodbold. Tuchels spillestil passer samtidig fint til europæisk fodbold, og han kan meget vel blive manden, der bringer trofæet med de store øre til byernes by.

 

Arsene Wenger

Arsene Wenger er et af de største franske trænernavne nogensinde. Han forlader som bekendt Arsenal efter sæsonen, og han har ikke lagt skjul på, at han agter at fortsætte karrieren. Et skifte hjem til Frankrig virker meget sandsynligt, og her vil PSG passe ham perfekt.

Wenger har en utrolig rutine, og han vil fra dag et kunne animere sine profiler. Når Wenger snakker, så lytter spillerne, og han bør ikke få nogle problemer med at styre klubbens mange stjerner. Netop derfor peger onlinemediet BetXpert, der beskæftiger sig med sport og spil, også på Wenger som en oplagt kandidat til trænersædet.

For Wenger vil PSG være et skridt op, og klubben vil endda give ham muligheden for at vinde et europæisk trofæ for første gang. Samtidig vil PSG være et passende sted for den legendariske franskmand at stoppe karrieren på toppen.

 

Antonio Conte

Den sidste oplagte kandidat er Antonio Conte. Han forlader formentlig Chelsea efter sæsonen, og han skal derfor ud og finde en ny klub. Conte har et kæmpe navn i Italien, men der er næppe nogle trænerjobs, der tiltaler ham der. Hvis Allegri forlader Juventus, kan han måske vende hjem, men det vil ikke være et skridt op for Conte.

Den dygtige italiener har allerede vundet det italienske og engelske mesterskab, og det er nu tid til at erobre et nyt land for ham. Dette land kan meget vel blive Frankrig.

Conte er ufattelig dygtig rent taktisk, og under hans kyndige hånd, er det utænkeligt, at PSG falder sammen, som de har gjort i de seneste par år. Conte kan gøre franskmændene til et taktisk dygtigt og kynisk mandskab, der sagtens kan præstere i de største kampe. Det har han bevist i spidsen for både Juventus og Chelsea, hvor han på papiret havde markant dårligere hold og forudsætninger for sin succes end i PSG.