Lallana. Et efternavn de fleste englændere kender, men ikke hører særlig meget til i øjeblikket. Her er historien.

I fodbold er det ofte succes historier og de fantastiske historier, der gør indtryk og hænger ved. Det er sjældent, at de kedelige og negative historier får spalteplads i medierne. Her gør vi alligevel forsøget med Liverpools glemte Adam Lallana.

På det seneste er det gået uforglemmeligt for Liverpool og fansene er absolut flyvende. De har netop nået CL-finalen og har en af verdens bedste spillere på holdkortet, Mohammed Salah. Det meste af klubben er på vej i den rigtige retning.

Mats Hummels i duel med Adam Lallana. Foto: Getty Images.

En dyster virkelighed

Men for Adam Lallana er det modsatte virkelighed. Det var ikke særlig længe siden, at Lallana var en af Liverpools mest kreative og inflydelsesrige offensive profiler. Når han spillede godt, spillede holdet godt.

I begyndelen af 16/17 sæsonen gik det smaddergodt for englænderen, der både lavede mål og assists. Han skrev under på en ny tre-årig aftale med klubben og Jürgen Klopp elskede ham.

Så blev Roberto Firmino og Sadio Mane hentet til i den efterfølgende sommer. Samtidig hentede man Salah for 350 millioner kroner samtidig med Alex Oxlade-Chamberlain fra Arsenal skabte bredde på midtbanen. 

Nu har man hentet en ny keeper, Allisson, to nye midtbanespillere, Fabinho og Naby Keita. Seneste indkøb er Xherdan Shaqiri, der også spiller kant.

Liverpool havde måske set på sitautionen på en anden måde, hvis ikke Lallana havde været skadet i de sidste 16 måneder godt og vel.

I slutningen af sidste år havde han kun spillet 42 PL-bold.

Den time han spillede i Champions League finalen var kun fordi Salah blev skadet. Ankomsten af adskillige offensive profiler har gjort, at Lallana lige så stille er belvet glemt og ikke er lige så vigtig som før. Det er ærgerligt at se, men truppen er kommet videre uden ham. Det er på tide, at komme videre, Lallana. Vi ønsker dig alt held og lykke!