Jerome Boateng havde en miserabel lørdag aften for det tyske landshold. Dette selvom han mandskab faktisk fik alle tre point og der ingen skade er sket. Men det er en anden historie.

Den tyske midterforsvarer fik nemlig to torske gulekort i landskampen lørdag aften mod Sverige. Det er til VM og i gruppespillet og fordi Tyskland have tabt den første kamp med overraskende 1-0 til Mexico så var stjernerne fra den tyske Bundesliga nødt til at vinde, hvis de skulle hold gang i et håb om at gå videre til knock-out-fasen. Og det gjorde de så. På trods af at Boateng fik sine kammerater til arbejde ekstra hårdt.

Med cirka 18 minutter tilbage, der modtager 29-årige fodboldspiller sit første gule kort. Og lidt senere er den så gal igen. Bayern München-forsvarsspilleren modtager sit andet gule kort for et unødvendig hård tackling og må så gå alene i bad. Det efterlade det tyske landshold med 10 mod 11 og en stilling 1-1. Husk på, at de skulle bruge en sejr.

Heldigvis for Jerome Boateng, så betød hans røde kort intet andet end at han har karantæne i næste kamp. Dybt inde  overtiden scorer hans holdkammerater nemlig. 2-1 til Tyskland.

Kritik fra to tidligere United-spillere

Udover udvisningen, så spillede Jerome Boateng faktisk heller ikke en særlig god kamp. Han var manden der skulle have dækket den svenske angriber op, Ola Toivonen, men det gjorde han ikke og i stedet scorede han i første halvleg til 1-0. Han var simpelthen for langsom og kunne ikke følge med angriberen bevægelser.

Det niveau egner sig ikke til landsholdet mener to tidligere Unitedspillere. Det er Gary Neville og Roy Keane. Ifølge Goal.com siger Keane:

“Boateng går rundt på banen, som om det er søndags bold i serie 5. Han er skændsel. Hvis ikke han havde fået rødt, så skulle han være skiftet ud.”

Neville siger: “Jeg mener, at Boateng går rundt på banen som om han er Franz Beckenbauer. Han er tror, at han er sådan en type spiller. Han har spillet under Pep Guardiola og måske er det derfor han tror, han er så fantastiske teknisk en fodboldspiller. Det er han ikke og han er ikke Franz Beckenbauer.”