Sæsonen har nu været slut i nogle måneder og vi har alle haft tid til at analysere det hele igennem mindst et par gange. Det samme har en tysk avis, der kårer nu pensioneret spiller til sæsonens bedste. 

AF KRISTIAN PARIS

Den nu tidligere Bayern München kaptajn Philippp Lahm er af den tyske avis Kicker blevet kåre til årets fodbold navn i sæson 16/17.

Den tidligere landsholdsspiller er blevet ren kult i sin tidligere klub Bayern München, der har vundet Bundesligaen de sidste fem år i streg. Lahm hjalp derudover også den nye manager, Carlo Ancelotti, med at vinde sin første liga titel i landet, før han tog det svære valg og gik på pension i slutningen af sæsonen.

Lahm er tidligere blevet nummer to og nummer tre i samme kåring – i henholdsvis 2004 og 2006, hvor han tabte til nogle af sine tidligere holdkammerater, Franck Ribery, Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger, Manuel Neuer og Jerome Boateng. Men nu har den 33-årige spiller altså nået toppen.

Den tidligere spiller, der har været udlånt til Stuttgart, har hovedsageligt spillet som højreback for Ancelotti mandskab sidste sæson. Tidligere i karrieren har han dog også optrådt på den defensive midtbane – i sær da  Guardiola var manager.

Næsten 900 journalister tog del i afstemningen, der bliver holdt hvert år. Det er 674 mere end sidste år.

Og tyskeren løb med 242 stemmer ud af de næsten 900. Real Madrids midtbanespiller Toni Kroos – Lahms tidligere holdkammerat – blev nummer to med 192 stemmer. Nummer tre blev Pierre Emerick Aubameyang med 120 stemmer.

Lahm har sin tid i Bayern spillet 517 kampe for klubben, lavet 16 mål, vundet otte Bundesliga titler og en Champions League titel.

Hoffenheims manager Julian Nagelsmann blev sæsonens manager, efter han sluttede nummer fire i ligaen for første gang i klubbens historie.