Manchester City kan se frem til en karantænestraf fra Champions League, hvis beskyldninger om økonomisk manipulation holder stik.

Både UEFA og Premier League-organisationen efterforsker i øjeblikket emails, som tyske Der Spiegel har lækket.

I en række emails kan man blandt andet se, at en overførsel på £59,5 millioner fra hovedsponsoren, Etihad, faktisk stammer fra ejerne af Abu Dhabi United Group.

Hvis beskyldningerne er sande, så er det et brud på UEFA’s regler om Financial Fair Play. Og ifølge UEFA’s økonomiske direktør, Yves Leterme, så kan det føre til den hårdeste straf for de forsvarende Premier League-mestre.

I et interview med det belgiske medie, Sport og Strategy, giver Leterme et indblik i historien.

– Hvis informationen er korrekt, så kan det føre til en hård straf. Reglerne om Financial Fair Play er bygget op omkring ærlighed, og klubberne skal indberette deres transaktioner, senest tre måneder, efter de er fundet sted.

– Vi foretager tilfældige tjek på troværdigheden af disse tal. Kontier bliver undersøgt, både internt og eksternt.

I december kunne UEFA-præsident, Aleksander Ceferin, afsløre, at der var en konkret sag i gang med Manchester City.

– Vi kigger på denne situation. Vi har en uafhængig jury, der vil kigge på det. Jeg kan meget snart give svarene på, hvad der vil ske i denne konkrete sag.

Manchester City er før blevet sanktioneret i henhold til Financial Fair Play, da de i 2014 fik en bøde på 49 millioner pund.