Den walisiske fløjspiller, Harry Wilson, har været imponerende god for Hull City i denne sæson, på lån fra Liverpool. Nu har han dog øjnene på at vende tilbage til Anfield og slå igennem der. Det er han fast besluttet på og ifølge flere eksperter og talentspejdere har han også alle forudsætningerne for det.

Han har netop fået debut for det walisiske landshold, hvor det blev til en plads i startopstillingen og faktisk også en mål. Det går godt for den kun 21-årige professionelle fodboldspiller. Med en sæson i Hull City i den næstbedste engelske række, har Harry Wilson scoret syv gange i 13 kampe og har været blandt de vigtigste årsager til, at Hull City akkurat klarede sig over nedrykningsspillet. I April var han nomineret til rækkens bedste spiller.

Jurgen Klopp er manden, der kan give Wilson debut på Liverpools førstehold i fremtiden (Photo by Julian Finney/Getty Images). 

Han siger selv: “Det går rigtig godt, rigtig udmærket. Et mål og debut for landsholdet og gode præstationer for klubholdet. Det er det her jeg har drømt om. Det er nu det sker, og jeg kunne ikke have bedt om mere.”

Flere og flere klubber har fået øjnene op for ham. Ryan Giggs, der er walisiske landstræner har fx udtalt, at han mener meget om Gareth Bale. Og Bale har også udtalt, at han ved, hvem Harry Wilson er. Det er store ord for store fodboldpersonligheder, så måske der er noget om snakken. Håbet for hovedpersonen er nu bare, at Liverpool-træner Jurgen Klopp også får øje på ham.

Wilson er hurtig og kvik på fødderne. Med kun 1 meter og 73 centimeter er fysikken ikke den største, men han har vist sig at kunne gebærde sig på senior-plan. Fysik-problemet kommer han godt ud af, på grund af sin atlethed og gode fodboldforståelse. Han kan nemlig mange gange forudsige, hvor bolden kommer henne.

Wilson fortsætter: “Jeg havde en snak med træneren i januar måned og jeg sagde til ham, at jeg følte mig klar til senior-fodbold. Men førsteholdet klarede sig så godt og Salah og Mane var eminent gode, så jeg vidste, at der skulle meget til, hvis jeg overhovedet skulle være i nærheden af spilletid på førsteholdet.”

“Jeg følte, at jeg havde brug for at vise til nogle andre, at jeg godt kunne være med i den samme liga, som de rigtige mænd er. Jurgen Klopp fortalte mig at han godt kunne se mine kvaliteter og grunden til at jeg var nået så langt som jeg var, men jeg ønskede selv at få rigtige kampe og ikke bare sidde på bænken eller spille med reserverne. “

“Jeg føler, at jeg kan snakke ordentligt med Klopp. At jeg kan være mig selv og jeg er tryg i hans selskab. Det er vigtigt for en ung spiller, så jeg er glad for Klopp og håber, at jeg snart kan gøre ham stolt og endnu mere glad. Det er målet lige nu.”

Det er ikke første gang, at Wilson er udlejet. Siden indlemmelsen i førsteholdstruppen i 2015, blev han samme år udlejet til Crewe Alexandra. Det er dog i Hull City, at det gået stærkt for den unge kantspiller, der, hvis han kommer tilbage til Merseyside-klubben, kommer til at konkurre mod andre unge spillere som Curtis Jones, 17 år, Rama Camacho, 18 år, der begge var en del af det mandskab, der fløj til Rom i sidste uge for at spille anden del af Champions League-semifinalen.

Dette er sket på grund af skader til mange af de store profiler i Liverpools trup. Derfor, så havde Wilson formentlig også fået chancen, hvis han havde blevet i Liverpool i denne sæson. I stedet må han nu væbne sig med tålmodighed og måske – håbe – at skaderne fortsat er der, når sæson skydes igang efter sommerferien.