Cristiano Ronaldo spillede endnu en gang ikke med for Portugal, der lørdag aften mødte Italien på det legendariske San Siro i Milano. Men hvorfor spiller portugiseren ikke? Få svaret her.

af: Emil Plovgaard

ZURICH, SWITZERLAND – JANUARY 12: Cristiano Ronaldo of Portugal and Real Madrid receives the 2014 FIFA Ballon d’Or award for the player of the year during the FIFA Ballon d’Or Gala 2014 at the Kongresshaus on January 12, 2015 in Zurich, Switzerland. (Photo by Philipp Schmidli/Getty Images)

De regerende europæiske mestre fra Portugal rejste østover og til Italien, hvor de sikrede sig gruppesejren i Liga A, gruppe 4.

Kampen endte 0-0, og derfor er portugiserne videre til semifinalerne i Nations League som det første landshold.

Men hvorfor er de uden deres anfører, Cristiano Ronaldo, og hvorfor spillede han ikke mod Italien?

LÆS OGSÅ: Video: Se Tottenhams nye stadion

Juventus-stjernen har taget en pause efter Portugals skuffende exit mod Uruguay i ottendedelsfinalen ved VM i Rusland.

Den 33-årige Ronaldo er dog ikke endegyldigt færdigt for sit landshold. Han har dog valgt at tage en tidsubestemt på pause. Blandt andet er skiftet til Juventus en af årsagerne bag.

– Efter at have talt med ham, og siden skiftet til Juventus i sommer, er vi blevet enige om, at det er bedst for ham, ikke at spille disse kampe.

Selvom de har været fint kørende uden stjernen i de seneste kampe, bedyrer Santos dog, at han gerne tager imod Ronaldo med åbne arme, hvis han vil tilbage på landsholdet.

– Der er ikke noget hold i verden, som siger nej til Cristiano Ronaldo. Han er altid vigtig. Han er den bedste spiller i verden, og det er alt. Det er nok.

LÆS OGSÅ: Kæmpe bet for Manchester United: Nøglespiller skadet under Nations League-kamp