Chelsea har sendt en ung angriber til en af ligarivalerne fra Liverpool, idet kontrakten udløb i juni måned. Der var andre interesserede klubber, men Jurgen Klopp trak det længste strå og angriberen kan nu hæve en meget fornem løn på Anfield. 

Af David Paris

Dominic Solanke er ny Liverpool-spiller og bliver formentligt præsenteret inden ugen er omme. Den 19-årige angribers kontrakt med London-klubben udløb i slutningen af juni og lige nu er en kontraktforlængelse ikke inden for rækkevidde og forlader derfor Stamford Bridge inden for den nærmeste fremtid.

Fordi Solanke er ung, under 23 år, kan han ikke handles frit når kontrakten med Premier League-mestrene udløber og Liverpool-træner Jurgen Klopp har derfor måtte have tegnebogen fremme. Ifølge det engelske medie ligger den overgangssum lige nu i omegnen af 25 millioner kroner, 3 millioner pund. Ifølge samme medie var både Bundesliga-klubben RB Leipzig og det skotske mesterhold Celtic interesserede i englænderen, der aldrig optrådte for Chelsea i Premier League.

Solanke kommer angiveligt til at tjene 170.000 kroner om ugen og er Liverpools første køb i sommerens transfervindue. Foreløbigt er planen, at han skal spille for klubbens U23-hold, men hvis præstationerne imponerer Klopp, bliver han forfremmet til førsteholdets trup.

Solanke har faktisk udmærket førsteholds erfaring, idet han i sidste sæson, 2015-16-sæsonen var udlejet til hollandske Vitesse og spillede 25 kampe og scorede syv mål. Han professionelle debut for The Blues kom i en betydningsløs Champions League-kamp mod Maribo sidste sæson, som endte 6-0 til holdet og han blev med spilletiden, den yngste spiller i Chelseas historie i Champions League.

I februar udtalte Conte sig om Solankes fremtid: ”Lige nu er han i Chelsea. Hans fremtid ved jeg ikke noget om. Forlader han klubben? Det ved jeg ikke, det er hans valg. Vi må respektere hans valg. Hans kontrakt udløber i juni og han er velkommen til at blive, men hvis han forlader klubben, er det hans valg.”