Nu, hvor vi bliver nødt til at vente til det nye år, før vi igen kommer til at se Champions League fodbold, har vi taget et kig i gemmerne og fundet de yngste englændere, der nogensinde har optrådt i Champions League. 

AF KRISTIAN PARIS

Theo Walcott – 17 år, 6 måneder, 10 dage

. (Photo by Boris Streubel/Getty Images)

Theo Walcott, alle kender ham. Den tidligere Southampton spiller fik sin debut som en sen indskifter for Aleksandr Hleb tilbage i 2006, da Arsenal vandt 2-0 over Porto i den næstsidste kvalifikationskamp til knock-out fasen.

Dengang spillede legender som Pepe og Lucho Gonzalez faktisk på Portos hold – det er da meget sjovt…

4. Phil Foden – 17 år, 5 måneder, 24 dage

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Phil Foden, der i sommers vandt VM for u17-landshold fik sin debut i Champions League i sidste måned. Han kom ind i 1-0 sejren i kvalifikationen mod Feyenoord.

Den unge midtbanespiller blev også kastet ind i startopstillingen med Shaktar Donetsk – dermed blev han den yngste englænder til at starte inde i den attraktive klubturnering.

Derudover blev han den første spiller, der er født i 21.århundrede til at spille Champions League-fodbold.

3. Ainsley Maitland-Niles – 17 år, 3 måneder, 10 dage

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Arsenals akademispiller Maitland-Niles fik sin debut tilbage i 2014, da de vandt over Galatasaray i Champions League gruppespillet – ja, det var dengang Wenger og co. rent faktisk var med i turneringen.
Siden da har Maitland-Niles blot spillet 15 førsteholdskampe, selvom han dog er udlånt til Ipswich lige nu.

2. Dominic Solanke – 17 år, 1 måned, 7 dag

Han var kun lige fyldt 17 år, da han fik sin debut i den fineste klubturnering i verden. Dominic Solanke spillede i Champions Leauge gruppekampen mod slovenske Maribor – dengang Jose Mourinho var træner.

1. Jack Wilshere – 16 år, 10 måneder, 24 dage

Jack Wilshere er den eneste englænder, der har spillet en Champions League kamp som bare 16 årig. Faktisk er der kun 11 i hele verden, der kan prale af det samme som Wilshere.

Dog underskrev han ikke sin første professionelle kontrakt før januar 2009, hvor Arsenal som bekendt tilbød ham en kontrakt.