Sæsonen er i gang og det betyder, at de største europæiske hold allerede har spillet de første par kampe. Det betyder også, at vi allerede nu ved, hvilke hold, der har gjort et godt stykke arbejde på transfermarkedet og hvilke, der måske burde hente forstærkninger. Og så er det jo godt, at transfervinduet ikke er lukket endnu. Der er nemlig stadig mulighed for at forstærke klubbernes nuværende trupper, i håb om at forbedre sidste sæsons resultater. 

Af David Paris 

Den 20-årige angriber Ousmane Dembele er netop skiftet fra Borussia Dortmund i den tyske Bundesliga til selveste Barcelona i den bedste spanske række. Overgangssummen er, med alle bonusser inkluderet, på 147 millioner euro. Det svarer til cirka 1,1 milliard danske kroner, hvilket altså er den næstestørste handel nogensinde. Det er også en rekord-handel for Borussia Dortmund, der endnu en gang har solgt en stor stjerne. Af andre spillere kan næves, Shinji Kagawa, Mario Götze og Mats Hummels.

Skiftet til den catalanske storklub er uden tvivl et ønske skifte for Dembele, der næsten lige siden han blev født, har driblet med en fodbold.En af hans barndomsvenner fortæller følgende den franske avis til L’Equipe: Da vi var i den bedste, ville vi give ham bolden, og han ville tage sig af resten. Vi var et band af brødre. Han ville få os til at vinde og alle var glade.”

Træner Gregory Badoche tilføjer: “Han vidste, at han måtte underlægge sig resten af holdet, hvilket ikke var let for ham i starten. Men han lyttede, jeg insisterede på det.
Han blev nøje fulgt af sin familie og havde et stort talent, så vi kunne kun håbe det var ikke blev spildt, især også fordi, han havde stor beslutsomhed og udholdenhed: han vidste, hvor han ville hen og hvad målet var.Han bliver en succes. “