Den engelske landstræner har rystet posen og udtaget tre meget unge og uventede navne til Englands landsholdsstrup forud for kampene om Brasilien og Tyskland om ikke så længe. Det er venskabskampe, men bliver alligevel taget enormt seriøst, da de ses som indikatorer på, hvordan formen er forud for sommerens VM-slutrunde. 

Af David Paris 

Den engelske landstræner ved navn Gareth Southgate har sat navn på tre unge spillere, der kommer til at være blandt de udvalgte mod nationerne Tyskland og Brasilien i næste måned. Træningskampe, der bliver taget seriøst, i og med, at de bliver brugt som opvarmning til sommerens VM-slutrunde i Rusland. Spillerne er de tre U21-landsholdspillere Ruben Loftus-Cheek, Tammy Abraham og Joe Gomez. De skal altså alle prøve kræfter med senior-fodbold på landsholdsniveau.

Managerens valg om at udtage unge talentfulde spillere vidner om, at han kan være klar til at sætte etablere stamspillere af holdet og give chancer til unge uprøvede spillere, hvis stamspillerne ikke lever op til forventningerne.

Loftus-Cheek på billedet herover er blevet indlemmet i Englands senior-trup og skal nu prøve kræfter med stjerner som Thomas Müller, Neymar og Mario Götze i kampene mod Brasilien og Tyskland. (Photo by Duane Burleson/Getty Images)

Loftus-Cheek og Abraham kender hinanden godt, da de er begge er på kontrakt hos London-klubben Chelsea. De er dog også begge blevet offer får Chelseas enorme lånenetværk og politik og derfor er de begge udlånt til henholdsvis Swansea City og Crystal Palace. De har fået førsteholdsfodbold i Chelsea før, men i sommers skønnede man altså ikke, at det ville være hensigtmæssigt at lade dem sidde på bænken størstedelen af kampene.

Gomez, der i de fleste kampe er U21-landsholdskaptajn spiller for Liverpool. Han kom til klubben for to år siden fra Charlton Athletic og er spået en stor fremtid af flere eksperter. Han er kun 20 år, men allerede vist, at han være med på Liverpools førstehold og træner Jurgen Klopp har udtalt, at han tror på potentialet i Gomez.