I 2002 skrev Lionel Messi under på sin første professionelle kontrakt med Barca og de næste 17 år, der fulgte efter, er historie. Men rejsen til Barcelona startede tidligere, da den første kontrakten blev lavet 2 år tidligere.

Af Anders Lang Jensen

Messi med den gyldne støvle

 

I september 2000 var en bare 13 år gammel Messi til prøvetræning i Barca, hvor den lille argentiner imponerede stort. Barcas direktør på det tidspunkt, Carlos Rexach, var ikke i tvivl. Messi skulle til det catalanske med det samme.

Men andre medlemmer i bestyrelsen i Barca havde deres tvivl om den fysisk svage Messi, så manden Messi havde som kontakt i Spanien, Horacio Gaggioli, truede med at tilbyde Messi til Real Madrid i stedet.

Lionel Messi

3 måneder senere den 14. december mødtes Carlos Rexach og Horacio Gaggioli med en agent Josep Minguella på et tennisanlæg lidt uden for Barcelona by. Her skulle der diskuteres en mulig aftale med den talentfulde dreng Lionel Messi.

Her nåede man ganske hurtigt til enighed, om at den 13-årige argentiner skulle være en del af ungdomsakademiet i Barca. Carlos Rexach ville ikke spilde tiden og fandt derfor en serviet i nærheden for at forme kontrakten. Her er teksten følgende:

’Barcelona, 14. december, 2000. Med deltagelse af Josep Minguella, Horacio Gaggioli og Carlos Rexach. Det tekniske sekretariat af FC Barcelona er forpligtet til hans tjeneste, og trods holdninger imod at hente spilleren Lionel Messi, fastholder vi de aftalte vilkår i kontrakten.’

En uge senere blev kontrakten ændret til en officiel én af slagsen. 19 år senere står servietten som symbolet på den første kontrakten, for hvad der senere skulle vise sig at være den bedste spiller i Barcas glorværdige historie.