Manchester United-fansene har i to omgange sunget en sang om Romelu Lukaku, der har givet antydninger af en tekst med krænkende stereotype opfattelser af racistisk karakter. 

LIVERPOOL, ENGLAND – OCTOBER 30: Romelu Lukaku (R) celebrates his goal with Yannick Bolasie during the Barclays Premier League match between Everton and West Ham at Goodison Park on October 30, 2016 in Liverpool, England. (Photo by Tony McArdle/Everton FC via Getty Images)

Det har den antiracismeorganisation Kick It Out fundet ud af. De to episoder skulle eftersigende have fundet sted i kampene mod Basel og Everton. Og sangene har handlet om størrelsen på Romelu Lukakus legemer. Og i følge Kick It Out, så har de tolket det som den stereotype opfattelse af, at sorte mænd er udrustet i større målestok end mænd med anden hudfarve, nærmere end at der er tale om, at fansene bag sangen er bekendt med intime detaljer om deres belgiske angriber.

“Kick It Out er bekendte med videomateriale af de tilsyneladende racistiske sange fra Manchester Uniteds fans, som dukkede frem onsdag aften. Lyrikken er krænkende og diskriminerende. Racistiske stereotyper er aldrig acceptable i hverken fodbold eller samfundet som helhed, uanset om man bakker op om en spiller”, siger Kick It Outs talsmand til The Guardian.

Derfor har organisationen nu kontakten både klub og forbund, så man sammen kan få budskabet om at bringe sangene til ophør ud, ligesom man kan finde frem til synderne og tildele dem en passende straf.

“Vi har kontaktet Manchester United, og vi vil arbejde tæt sammen med dem og og FA for at sikre, at problemet bliver adresseret. Gerningsmændende kan forvente en straf.”