Manchester United-manager Jose Mourinho mener ikke, at Matteo Darmian opfylder opgaven som højreback til fulde og vil eftersigende sælge ham og i stedet købe Monacos 300-millioner-mand Fabinho.

Af David Paris

Manchester Uniteds træner Jose Mourinho vil gerne af med klubbens nuværende højreback Matteo Darmian, som angiveligt ikke opfylder rollen på banen tilstrækkeligt. Klubben kan dog være nødt til at vente til sommerens transfervindue, i det der ikke er nogle klubber, der i skrivende stund er interesserede i den ude-af-form – og forholdsvis dyre forsvarsspiller.

26-årige Darmian kom til klubben fra Torino i 2015, hentet af Luis van Gaal. Han nåede aldrig at tilspille sig en fast plads i startopstillingen og startede kun inde i 32 kampe ud af 59 mulige. Og det er kun blevet værre under den portugisiske og tidligere Real Madrid-træner Mourinho.

Den omskolede fløjspiller Antonio Valencia er startet inde i alle sæsonens første kampe og selv den kun 18-årige forsvarsspiller Timothy Fonsu-Mensah har spillet flere kampe end Darmian. Indtil videre er det kun den italienske Serie A-klub Inter, der muligvis kunne være interesserede, men det er i så fald kun i en handel næste sommer og altså ikke i januartransfermarkedet, som ville være det ideelle for The Red Devils. Pengene fra salget vil Mourinho og co., angiveligt bruge på en ny højreback – nemlig Fabinho.

Det engelske medie Goal skriver, at AS Monacos prisskilt på Fabinho er 300 millioner kroner, men det er ikke noget, der skræmmer Mourinho skriver samme medie. Det er åbenbart en fair pris for en 22 forsvarsspiller, som allerede har etableret sig på øverste internationale hylde med gode præstationer for Monaco i Ligue 1, i Europa League, hvilket kastede en A-landsholdsdebut af sig sidste sommer.