Selvom det har været småt med spilletid til Uniteds franskmand og rygterne om et skifte væk har været massive og stået på i lang tid, er han fortrøstningsfuld… 

Af Kristian Paris 

Anthony Martial har afvist rygtet om et skifte væk fra den røde del af Manchester, eftersom han har slået fast, at han elsker klubben og han vil blive.

Den seneste tid har rygter om et skifte til Premier League-konkurrenterne fra Tottenham ellers været varme, og visse medier var helt sikre på et skifte i det netop overståede januar-transfervindue.

Photo by Matthew Peters/Man Utd via Getty Images

Den franske landsholdspiller har under Uniteds nye manager, Jose Mourinho, der kom til i sommers, ikke fået stort med spilletid. Kun 10 kampe har han været i startelleveren, selvom han slog sit eget niveau fast som ‘stjerne’ i den første tid i United. Han fik såmænd en ‘flyvende’ start på Premier League-karrieren.

Martial blev købt i sommeren 15/16, hvor han røg direkte ind på van Gaals hold. Han vandt også Golden Boy-prisen, der gives til den mest talentfulde og bedste unge spiller i Europa.
Her spillede 32 kampe i Premier League og scorede 11 mål  – egentlig ganske udmærket taget i betragtning af, at det var hans første sæson.
I alt i debutsæsonen spillede han 49 og scorede 17  i alle turneringer …

Derudover var han en del af Frankrigs trup, der deltog ved EM på hjemmebane i sommeren ’16. Her nåede de som favoritter ganske vist til finalen, men måtte se sig slået af underdogsene fra Portugal, der fik puttet sejrsmålet i kassen i den forlængede spilletid.

Nå, men Martial slår i hvert fald fast, at han, på trods af manglende spilletid, ikke i øjeblikket ønsker at forlade Old Trafford. Han mener også, at han dårlige form er en konsekvens af den manglende spilletid, idet det kan være svært at være skarp i kampene, når man ikke får decideret ‘kamptræning’.