Selvom det går okay for Willian og Chelsea på fodboldbanen, ser det anderledes ud for den brasilianske landsholdsspiller der hjemme. Han skrev nemlig på Facebook i onsdags, at hans mor ikke vandt kampen mod kræft og altså derfor har stillet træskoene. 

Af David Paris

 Chelsea-fløjspilleren Willian bekræftede for et par dage siden, at hans mor er død som følge af en uovervindelig kamp mod kræft. Det skriver han på det sociale medie Facebook.

Den 28-årige brasilianske fløsjpiller indrømede tilbage i September overfor engelsk TV, at hans mor var syg, men at der var blevet indledt kemobehandling i hjemlandet Brasilien. Han var altså fortrøstningsfuld. Men Dona Zeze, på 57 år, som hans mor hedder, klarede den ikke.

I lørdagens kamp mod Leicester City var Willian ikke med eftersom han havde fået lov at rejse tilbage til Brasilien til sin mor for at sige de sidste ord.

I den sidste Premier League-kamp mod Hull City fortalte Willian, at hans mål var dedikeret til sin mor, som han markerede ved at pege hænderne op i luften og stikke næsen i sky.

Hun vil blive begravet på torsdag i Ribeirao Pires-området af Sao Paulo.

London-klubbens officielle pressemeddelelse efter dødsfaldet lyder sådan her: “Alle menneskerne her i Chelsea Football Club sender deres dybeste medfølelse, kærlighed, respekt og kondolencer til Willian og hans familie efter at hans mor tidligere på ugen ikke klarede den.