Lionel Messi er ret god, er han ikke? Det lærte Didier Drogba på egen hånd, da han stod over for den argentinske angriber tilbage i 2012.

THE CANADIAN PRESS/Graham Hughes

Selvfølgelig – vi ved alle sammen, at manden, der har vundet Ballon d’Or fem gange, er iblandt de to bedste spillere i verden, og uden tvivl en af de bedste spillere nogensinde.

Den 30-årige argentiner har scoret utrolige 525 gange, siden han skrev kontrakt med Barcelona, og det har gjort ham til alletiders topscorer i klubben. Derudover har han vundet 29 titler med Barcelona, herunder Supercups og Klub-VM.

Han er en uhyre giftig modstander for alle hold. Selv Chelsea og Didier Drogba kunne ikke fatte præcis hvor god han var, da de i 2012 stod over for hinanden. Det skriver Drogba i sin nye selvbiografi.

I anledning af, at Barcelona og Chelsea endnu engang er blevet parret i de afgørende knockout-faser af Champions League, har vi valgt at bringe anekdoten fra 2012, så her er den:

Robbie Di Matteo forberedte os, som altid før en kamp, med en liste af de mest scorende spillere fra modstanderholdet. Normalt ville listen bestå af følgende linjer, f.eks. Rooney – 22 mål; Van Persie – 15 og så videre.

-Da listen med Barcelonas spillere figurerede på listen, bestod listen af følgende: Xavi med 14 mål, og andenpladsen delte Alexis Sánchez og Cesc Fàbregas mellem sig med 15 mål hver, men vi begyndte alle at grine, da topscoreren kom op på skærmen – Lionel Messi med… 63 mål, og 14 mål i Champions League!

-Men 63 i den sæson? Det var så latterligt højt et tal, at vi alle kiggede på hinanden og grinede – hvad kunne vi ellers gøre? Jeg tog endda et billede af nummeret, fordi det var så vildt!, skriver Drogba i selvbiografien.

I netop den sæson slog den argentinske angriber rekorden for flest scorede mål i en sæson, da han fandt vej til netmaskerne hele 73 gange, men han stoppede altså på 14 mål i Champions League, da Chelsea og co. formåede at stoppe ham.

Messi brændte et straffespark og utallige andre chancer i kampen mod Drogba og Chelsea, og så gik den ivorianske angriber og den engelske klub hele vejen. Netop Drogba blev også altafgørende, da han scorede det vindende straffespark i finalen mod Bayern München.

Faktisk trives Messi ikke særlig godt mod Chelsea. Noget, han vil forsøge at ændre, når de to klubber mødes i 1/8-finalerne.