Liverpools seneste indkøb, Virgil van Dijk, har valgt at spille i nummer fire i Liverpool, efter han netop er skiftet fra Southampton for et par dage siden. 

AF KRISTIAN PARIS

Hollænderen har været genstand for stor interesse hele sommeren igennem fra den tyske manager, Jürgen Klopp. Van Dijk indgav en transferanmodning i sommers, men er er altså først blevet solgt nu, vinter.

 (Photo by David Ramos/Getty Images)

Nu er tingene for van Dijk dog endelig faldet på plads. I sidste uge blev de to klubber nemlig enige om en overgangssum på hele 750 millioner kroner for Southamptons anfører, og nu hvor transfervinduet er åbnet er han officielt en Liverpool-spiller.

Midtstopperen har siden sit skifte udtalt sig følgende om, hvilket trøjenummer han kunne ønske sig at spille i, og hvorfor. Interviewet er lavet af Liverpools officielle hjemmeside.

– Jeg spillede i nummer fire i Groningen i Holland, så jeg har altid været en stor fan af det nummer. Desværre havde min gode ven Jordy Clasie nummer fire i Southampton, hvorfor jeg naturligvis ikke ville tage det fra ham, forklarede hollænderen.

Midtstopperen har også sagt, at skiftet til Liverpool handler om at vinde trofæer – det er den eneste grund til han nogensinde ville forlade Southampton.

– Alle fodboldspillere vil vinde trofæer, og med Liverpools trup og dets udvikling, synes jeg der er en stor chance for at det kan ske i den nære fremtid. Men vi bliver alle nødt til at arbejde benhårdt.

– Jeg vil gøre midt bedste for at arbejde ekstremt hårdt i hver eneste kamp. Jeg vil give mig selv fuldt i alle dueller, tacklinger m.m. Jeg vil holde så mange clean Sheets som muligt, og jeg vil så vidt muligt være en trussel foran modstanderens mål. Det vigtigste er dog at vi er organiserede og ikke lukker nogle mål ind. Jeg vil give mig selv fuldt ud, altid…, sluttede hollænderen.