Den hollandske træner Luis van Gaal blev fyret for sin trænergerning i Manchester United i 2016 selvom han i samme sæson vandt FA Cup-trofæet. Nu siger hovedpersonen selv, hvorfor det gik galt og hvad han ypperste formål med at træne United-holdet var. Ifølge det engelske medie Goal.com siger træneren, at han virkelig ønskede at hans hold skulle spille på den måde, som Manchester City gør lige nu – på den måde kunne de dominere Manchester og vinde mange trofæer.

Under sin tid i den røde del af Manchester, blev den tidligere hollandske landstræner heftig kritiseret for sin manglende resultater og det var – på trods af en FA Cup-triumf samme sæson – nok også hovedårsagen til at han blev fyret. Man mente simpelthen ikke, at han var manden, der kunne føre The Red Devils, som klubben også kaldes, til samme niveau som Sir Alex Ferguson formåede.

Guardiola spiller LvG’s ønske-fodbold Foto: REUTERS/Dylan Martinez

LvG som Luis van Gaal også bare blev kaldt ble erstattet af Jose Mourinho, som i skrivende stund fortsat er manden i trænerstolen på Old Trafford.

Jose Mourinho vil helt sikkert ikke have sit United-hold til at spille på samme måde som Guardiola gør det i City lige nu, men det lægger Luis van Gaal ikke skjul på. Lige nu har klubben fra den blå del af Manchester 81 point i 30 kampe og kan dermed, med 5 sejre i de sidste 8 kampe, slå rekorden for flest point i én sæson. Den bærer Chelsea lige nu for 2004-05-sæsonen.

Vinder City de næste to Premier League-kampe er de tilmed også sikre på dette års Premier League-titel. Om dette siger Luis van Gaal:

“Pep Guardiola er for mig, lige nu den bedste træner i England. Han har lavet Manchester City til en maskine. En vinder-maskine. Han viser og spiller den fodbold, som jeg gerne ville spille i United, da jeg var træner der. Han har bedre spillere end jeg havde dengang. Havde jeg skulle have gjort det, havde det krævet tålmodighed for ledelsen og længere tid. Men jeg fik ikke tiden og så blev jeg fyret.”