Denne runde af VM-kvalifikationen er netop overstået og resultatet er meget overraksende. Adskillige få, relativt dårlige, nationer er stadig med i kampen om at komme til Rusland og spille VM næste sommer. 

AF KRISTIAN PARIS

Syrien

FIFA Rangering: 80.

Det, der er mest imponerende af Syrien er, at på trods af alle deres problemer de seneste år, har holdet stadigvæk et nogenlunde landshold i fodbold.

De blev udelukket for VM i 2014 på grund af borgerkrigen, men nu er de tilbage. De indtager tredjepladsen i gruppe A og mangler kun at møde Australien i oktober.

Serbia

FIFA Rangering: 42.

Tidligere en del af Jugoslavien  er Serbien, der kun har været til et VM i hele historien, og det var i 2010.

De formåede heller ikke at kvalificere sig til EM i 2016, på trods af, de vandt gruppen, der bestod af Wales, Irland blandt andre. Med en runde tilbage af kvalifikationen og Serbien allerede har sikret sig en play off plads, er vi nu meget sikre på, at se det serbiske landshold til deres andet VM næste sommer.

Cape Verde

FIFA Rangering: 114.

Måske har du aldrig hørt om det her land, måske har du.

Lige nu indtager Cap Verde plads 114 over landshold i verden.  Holdet er igen tilbage i kvalifikationen efter overraskende sjre over blandt andre et landshold som Sydafrika og Burkina Faso.

De to møder hinanden igen i næste måned, og her vil den endelig test stå. Hvem skal med til VM næste sommer.

Uganda

FIFA Rangering: 73.

Uganda rykkede op til toppen af gruppe E, da de vandt over Egypten sidst i august.

Landet har aldrig været til et VM før, og i år var deres første Africa Cup og Nations siden 1978. Dog endte det tidligt med et nederlag i gruppespillet til tre hold.

Nu har de chancen for at vise verden, hvad de rigtig kan. De er godt nok kun det 15. højest rangerende hold i Afrika, men de har mange ting at bevise og intet at tabe.