Det var, Liverpool, som endte med at trække det længste strå i aftenens opgør mellem Jürgen Klopps Liverpool og Thomas Tuchels Dortmund.

Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine

Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine

Før kampen brød begge fangrupperinger ud i fællessang, da der blev sunget den berømte hymne, “You’ll Never Walk Alone”.

Der blev også lavet en mindetifo på The Kop til de 96 Liverpool-fans, der omkom i Hillsborough-tragedien for 27 år siden.

I et medrivende og intens opgør formåede Liverpool at vinde 4-3 på hjemmebane.

Det så i store dele af kampens periode ellers ud til, at det var Dortmund, som skulle videre til semifinalerne. Men sådan blev det ikke.

Dortmund startede godt ud, og efter 5 minutters spil kunne armenske Henrikh Mkhitaryan bringe de sortgule tyskere foran med 1-0.

Blot fire minutter efter forøgede Pierre-Emerick Aubameyang den stilling.

Den første kamp endte 1-1 i Dortmund, og det så dermed ud til, at Liverpool var på vej ud af Europa League.

Fornyet energi og holdånd blev dog nøgleordet for Liverpool i anden halvleg, og kort efter anden halvlegs starts kunne Divock Origi reducere til 1-2.

Lykken var dog imidlertid kort for Liverpool, og i det 57. minut bragte Marco Reus Dortmund foran med 3-1.

Et pragtmål af Philippe Coutinho bragte dog fornyet håb hos Liverpools mandskab, og det var som om Anfield havde fået en lille genoplivning. Liverpool reducerede til 2-3.

I det 78. minut brød hele Anfield ud i stor jubel, da Mamadou Sakho placerede et hovedstød over målmanden, og udlignede til 3-3. Liverpool skulle nu kun bruge et mål for at gå videre, og lave det helt vilde comeback.

I det 91. minut lykkedes det kroatiske Dejan Lovren at plante sit hovedstød på klos hold, og en chanceløs Roman Weidenfeller måtte se chanceløs og måbende ud.

4-3 blev slutresultatet, og dermed er Liverpool videre til semifinalerne i Europa League.

Læs også: Leicester-træner: Jeg slutter min karriere her