Hvis vi for en stund vælger ikke at tage udgangspunkt i den nuværende Premier League stilling, men i stedet undersøger, hvordan stillingen ville have set ud, hvis kun pointene samlet sammen i det nye år gjaldt. Se den nye stilling nedenfor. 

AF KRISTIAN PARIS 

Nedenfor ses den nuværende stilling af Premier League. Chelsea er så småt stukket af fra resten, og klubberne Tottenham, Man City, Liverpool, Man Utd og Arsenal ser ud til at skulle kæmpe om de fire Champions League adgangsgivende pladser. Bestemt en kamp, der er værd at følge de sidste 8 runder af verdens bedste liga.

Lidt længere nede ses så et billede af, hvordan stillingen ville have set ud, hvis det kun var klubbernes point hentet efter årsskiftet, der gjaldt.

Arsenal og Liverpool fik ikke verdens bedste start på det nye fodbold år, da Premier League begyndte 1. januar 2017, hvorfor begge klubber også er røget længere ned i ligaen.

Det betyder også, at klubberne med stor sandsynlighed ville have kunnet vinke farvel til drømmen om Premier League – og nok også Champions League i næste sæson.

Helt i top ses Everton, der har fået en flyvende start på året 2017, hvilket ville have ført dem til en førsteplads i Premier League.

Derudover er Spurs at finde foran titelfavoritterne fra Chelsea og Man City – dog kun adskilt af tre og fem point.

I bunden er Middlesbrough røget en tand længere ned, og definitivt slukket drømmen om at blive i Englands bedste række. Derudover er Sunderland stadig at finde i bunden, hvor de sammen med føromtalte Middlesbrough udgør en solid bundprop.

Modsat har den sidste nedrykker, Hull City, taget sig gevaldigt sammen, og steget helt fra 18. pladsen til 13. pladsen. En scenarie, klubben nok gerne ville have set realiseret…