Tottenham har i år gang i en noget så spektakulær sæson. Selvom klubben netop har tabt med hele 4-2 til byrivalerne fra Chelsea i FA Cup semifinalen, er det stadig godkendt sæson. Klubben ligger i øjeblikket blot fire point efter netop Chelsea. 

AF KRISTIAN PARIS 

Danmarks darling. Danmarks måske bedste fodboldspiller i nyere tid.

Christian Eriksen er navnet og han spiller i Tottenham FC i Premier League, hvor han i løbet af få sæsoner har formået at etablere sig som, ikke blot en stamspiller på holdet, men også en yderst central nøglespiller.

Den danske landsholdsspiller har nu lavet hele 20 assists i sæsonen i alle turneringer. Overraskende nok er det én mere end Barcelonas supersterne Neymar, der ‘kun’ har lavet 19.

Europæisk fodbold huser nogle af de bedste og mest kreative talenter i verden, men – for denne sæson i hvert fald – har ingen været bedre end vores alle sammen Christian Eriksen.

Tottenham midtbanespilleren har i været i ‘oustanding’ form for Londonklubben, der hører til på White Hart Lane. Resultatet deraf har været, at Tottenham i denne sæson spiller med helt i toppen af Premier League. Til forskel fra tidligere sæsoner, hvor de har ligget og slåset nede omkring Champions League kvalifikationspladserne.

 

Og danskeren imponerede endnu en gang, da Pochettinos mandskab tog i mod Chelsea og Conte på Wembley i den første af dette års FA Cup- semifinale.

Eriksen leverede assisterende afleveringer for både Harry Jane og Dele Alli, hvilket betyder, at han nu kan skrive sig 20 assists bag øret. Et tal, der er mere end nogen anden spiller i hele Europa.

Mere end superstjerner som Neymar, Dembele, Suarez og de Bruyne på henholdvis 19, 17 og 15.

 Eriksen Assists GFX

 

Desuden er det værd at nævne at Messi har lavet 14 assists – det samme antal som Arsenals Alexis Sanchez.