Stoke City er netop blevet den første klub, der rykker ud af Premier League i næste sæson. Det sker efter de meget skuffende har tabt 2-1 til Crystal Palace her til eftermiddag.

The Potters tog dog føringen kort før halvleg, da spilleren Xherdan Shaqiri lavede sit ottende mål i sæsonen. Men ikke for første gang i denne sæson kom Paul Lamberts mandskab i problemer efter pausen, hvor modstanderne James McArthur og Patrick van Aanholt bragte gæsterne på først en udligning og senere en føring.

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Nederlaget betyder, at klubben der har hjemmebane på Bet365-stadium, rykker ned i den næstebedste engelske række fra næste sæson. De har ellers været en solid klub, godt nok i nedre halvdel af rækken, af Premier League igennem de sidste 10 år. I 2011 kom deres bedste præstation, da de spillede europæisk fodbold efter at have vindet FA Cuppen. Derudover er de sluttet nummer ni tre gange i streg i Premier League.

Selvom der lige nu er tre point mellem Swansea City på 17.pladsen med en kamp tilbage, hvor svanernen møder Southampton, der er to point over Stoke City er det matematisk umuligt for dem at undslippe.

Crystal Palace sikrede sig alle tre point og det garanterer dem Premier League fodbold i næste sæson: en mirakuløs ændring af skuden, når man tager klubbens start på sæsonen i betragtning.

Efter syv kampe uden en sejr og uden overhovedet at score et mål, fik Roy Hodgson dem til at flyve igen og han er da også blevet nomineret til årets manager i Premier League – en nominering han fik på Selhurst Park.

I den anden ende ser Manchester City ud til at sikre jeg endnu et mesterskab, mens United og Liverpool kæmper om anden pladsen.