Når tv-seere verden over i næste sæson af Primera Division endnu engang sidder klistret til tv-skærmen, skal de ikke bydes på billeder af halvtomme tribuner.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Af Emil Plovgaard

Det mener forbundet bag den spanske fodboldliga, som via nye regler er klar til at uddele bøder til de klubber, som tillader flere tomme sæder i tribuner, der bliver vist på tv.

Det skriver det engelske medie BBC. Tiltaget om at forbyde de tomme tribuner, sker i et forsøg på at forbedre og optimere tv-produktet for den spanske liga, som økonomisk set har haltet voldsomt efter især Premier League de seneste mange år.

En ny lov fra maj 2015 vil gøre, at tv-rettighederne til den spanske liga fremover vil blive solgt samlet, og derfor er det naturligvis vigtigt at gøre den samlede pakke så attraktiv som muligt.

Tidligere har de to spanske storklubber Real Madrid og Barcelona taget en stor portion af den økonomiske tv-kage i Spanien med individuelt forhandlende tv-aftaler.

De fælles rettigheder fremover kommer til at betyde, at forskellen i tv-indtægter mellem de to giganter og resten af ligaholdene vil blive udjævnes markant, som man også ser det i både Danmark og England.

Læs også: Roma-stjerne på vej til Stamford Bridge