Af David Paris 

Da Leicester City forrige Premier League-sæson kunne løfte det engelske trofæ var der knap nok nogen, der kunne tro sine egne øjne. Den lille Premier League-klub overraskende alt og andet og snød de største klubber som Chelsea, Arsenal og Manchester United. En af årsagerne var angriberen Jamie Vardy, der bombede mål ind.

Vardys historie er speciel fordi han for få år siden spillede i non-League, altså blandt mindre engelske klubber uden en professionel kontrakt. I dag er han næsten 30 år og har tilbud fra de fleste engelske klubber.

Vardy forklarer i et interview med det engelske medie The Telegraph, at han ikke fortryder, at have sagt nej til at skifte til Arsenal. Tilbuddet kom efter Premier League-triumfen, men Vardy holdte fast og sagde nej.

Selv fortæller han følgende:

“Jeg vil vinde så meget som muligt, jeg vil ikke have kun én Premier League-medalje i min skuffe derhjemme – det ville være et tomt glasskab.Jeg vil vinde så meget som muligt. Jeg er på kontrakt hos Leicester, og vi vil se, hvor højt vi kan ende. I fremtiden, hvem ved det?

“Det var mit valg at sige nej til Arsenal. Men hvis et andet tilbud kom ind, ville det være det samme, fordi jeg ville se på det og udarbejde fordele og ulemper. Men nej, at sige nej til Arsenal betyder ikke, at jeg ikke ville se på et andet tilbud i fremtiden fra andre klubber.”

“Undervejs har der været mulighed for at skifte til Amerika eller Kina. Det ville være noget, jeg gerne vil opleve på et tidspunkt. Jeg har set andre spillere gøre det. Jeg ved, det vil involvere at flytte familien igen, men det vil give dem en anden oplevelse – at se forskellige kulturer tæt på. “