Der er ingen tvivl om der er rigtig mange penge i fodbold. Specielt i Europa. Her er en oversigt over de fem fodboldspiller, der tjener allerflest penge på sporten i Europa.

5. Luis Suarez (Barcelona)

Her har vi Barcelonas Luis Suarez, der har svømmet i penge siden han skiftede fra Liverpool til Catalonien tilbage i 2014.

Han skrev under på en kontraktforlængelse i 2016, som gør at han bliver på Camp Nou indtil 2021 kom han til at tjene hele 25 millioner kroner om måneden. Hans evne for mål, hans ry da han kom fra England har gjort ham i stand til at score hele 177 mål i 246 kampe for klubben. Han må derfor betragtes som en af de bedste angribere i moderne fodbold.


4. Neymar (Paris Saint-Germain)

Det var kun et spørgsmål om tid før verdens dyreste fodboldspiller kom på denne liste. Måske lidt overraskende er han ikke højere end nummer fire?!

Han tjener omkring 27 millioner kroner om måneden og han blev verdens dyreste fodboldspiller sidste sommer da han blev købt af PSG fra Barcelona for over en milliard kroner. Siden da har han vundet ethvert trofæ han har været i nærheden af udover Champions League.


3. Antoine Griezmann (Atletico Madrid)

Lidt overraskende har vi at gøre med Griezmann som nummer tre på denne liste – foran Suarez og selveste Neymar. Han tjener lige lidt mere end dem begge, når han går på græsset for Atletico Madrid i den bedste spanske række.

Han forlængede sin kontrakt sidste år og med den slog han fast, at han hellere ville blive i den spanske hovedstad end at komme til Barcelona. Diverse medier var ellers overbevist om, at franskmanden ville skifte klub. Manchester United, Real Madrid og Barcelona har alle været interesseret i den målfarlige 10’er som er en af de bedste i Europa.


2. Cristiano Ronaldo (Juventus)

Hvis Ronaldo er nummer to er Messi formentlig nummer 1. Ja, sådan er det for det meste, når vi snakker fodbold i Europa.

Da han i sommers skiftede Real Madrid ud med Juventus kom han til at tjene hele 40 millioner kroner om måneden indtil 2022, hvor hans kontrakt udløber.

Den 34-årige er en af verdens og Europa s bedste spillere nogensinde. Derfor er netop denne løn måske berettiget.


1. Lionel Messi (Barcelona)

Lionel Messi FC Barcelona
Lionel Messi får snart hård konkurrence på landsholdet. Foto: David Ramos/Getty Images

Hvem ellers? Selvfølgelig er det ham. Messi tjener hele 73 millioner kroner om ugen og det betyder han kommer til at ligge på hele 876 millioner kroner om året.

Derudover skal vi ikke glemme bonusser, sponsorater m.m. Vi kan derfor nok godt regne med, at alle spillere på denne liste tjener over en milliard om året.

Hvis vi kigger uden for Europa er der også gode penge at tjene. Ligaer som den russiske og den kinesiske har flere gange hentet etablerede stjerner i Europa fordi de kan lokke med store pengesummer.