Massimiliano Allegri har taget et års orlov som træner efter hans exit fra Juventus i sommer. Den tid bruger han blandt på at lære engelsk. ”Jeg kommer til at træffe et vigtigt valg næste år.” 

Hvor skal Massimiliano Allegri være træner i næste sæson? Med fem mesterskaber i Serie A(1 med AC Milan og 4 med Juventus) på sit CV, er der ingen tvivl om, at hans kvaliteter vil være eftertragtet. I øjeblikket holder den 52-årige italiener et års pause fra trænergerningen efter hans exit fra Juventus i sommer. Det var på tide med en pause, siger han i et interview med ESPN FC. 

”Jeg har spillet fodbold professionelt i 18 år og været træner i 16 år. Jeg er glad for at have fået chancen for at reflektere, tid til at tale med folk og lave ting i mit privatliv, som jeg går op i,” siger han og fortæller, at så snart hans afsked med Juventus var på plads, var det planen at holde et års pause som træner. 

Han bruger blandt andet sin tid på at lære engelsk, hvilket har sat gang spekulationerne om, hvorvidt der venter et manager-job i Premier League til Allegri. 

”Jeg tager lektioner her i Milano. Jeg er god til at tale sproget, men finder det sværere at forstå, hvad der bliver sagt. Hvis jeg taler med nogen på engelsk, og de taler en smule langsomt, hjælper det. Når jeg ser engelske film og læser, forstår jeg det fint.”

På rygteplan har både Arsenal og Manchester United har været nævnt som mulige destinationer for den italienske træner. Uden at gå ind konkret ind i spekulationer bekræfter Massimiliano Allegri, at der kommer til at ske ting og sager i hans trænerkarriere til sommer. 

”Næste år bliver vigtigt for mig. Det bliver vigtigt for de valg, jeg kommer til at træffe, og jeg er nødt til at være forberedt. Efter et år på sidelinjen vil jeg ikke tilbage i spillet og gøre det dårligt.”