Ventetiden for Champions League-turneringen er langt om længe ovre. Vi giver dig her en guide til alt, du skal vide, forud for 2017/18-sæsonen.

(Photo by VI Images via Getty Images)

Real Madrid skal forsøge at vinde Champions League for tredje gang i træk, efter de sidste år formåede at forsvare titlen som vinder af trofæet, som ikke er sket siden AC Milan gjorde det samme i 1990.

Ingen klub har vundet Europas mest hæderkronede turnering tre sæsoner i træk, siden FC Bayern München gjorde det fra år 1974 til 1976. Dog er Zinedine Zidanes tropper gjort til favoritter til at vinde turneringen. Hvis Los Blancos formår at vinde Champions League igen, vil det være klubbens 13. Champions League-titel.

GRUPPERNE:

Gruppe A: Benfica, Man United, Basel, CSKA Moskva

— Den sidste gang Man Utd var i en Champions League-gruppe med FC Basel, blev de slået ud her. (2011/12)

— José Mourinho har kun tabt en af sine sidste syv opgør mod Benfica, mens han har været træner (4 sejre, 2 uafgjorte og 1 nederlag)

— Manchester United har mødt et russisk hold fire gange i Champions League – alle mod CSKA Moskva. Senest mødte de dem i gruppespillet i 2015-16, hvor russerne blev slået 1-0 på Old Trafford, medens det blev det til en uafgjort i Ruslands hovedstad; 1-1.

Gruppe B: Bayern München, PSG, Anderlecht, Celtic

— Disse to tidligere Champions League-vindere har kun mødt hinanden en gang før i turneringen. Det skete i 2003-04, hvor de spillede mod hinanden i gruppespillet. Bayern er stadig ubesejrede mod pariserne (1 sejr og 1 uafgjort).

— Celtic mødte også Anderlecht i den gruppe, skotterne vandt hjemmekampen på Parkhead med 3-0, mens man tabte 1-0 i Belgien.

— Celtic har tabt begge europæiske kampe mod Paris Saint-Germain i Europa, i Cup Winners Cups anden runde i 1995-96 blev det til et samlet 4-0 nederlag.

Gruppe C: Chelsea, Atletico Madrid, Roma, Qarabag

— Chelsea har kun vundet en ud af em kampe mod Atlético Madrid i europæiske turneringer (2 uafgjorte og 2 nederlag).

— Dette bliver Chelseas første europæiske møde med Roma siden november 2008. Dengang tabte de 3-1 i den italienske hovedstad.

— Engelske hold har kun mødt hold fra Aserbajdsjan to gange i europæiske turneringer – det skete, da Tottenham mødte Qarabag i Europa League i 2015/16, hvor det blev til to sejre til Spurs.

Gruppe D: Juventus, Barcelona, Olympiakos, Sporting CP

— Barcelona har vundet Champions League i fire ud af de seneste 12 sæsoner. Real Madrid er den eneste klub, der har vundet den mere end én gang i løbet af den samme periode (3).

— Juventus har vundet Champions League to gange, først i 1985 og siden i 1996. På trods af dette, har de tabt finalen i turneringen mere end nogen anden klub. (7 ud af 9 gange).

Gruppe E: Spartak Moskva, Sevilla, Liverpool, Maribor

— Liverpools eneste møde med Sevilla foregik i Europa League-finalen i 2015/16. Her blev Jürgen Klopps mandskab slået med 3-1 i finalen i Basel.

The Reds kommer til at møde Spartak Moskva i Champions League-gruppespillet for første gang siden 2002/03. Her slog Liverpool russerne både hjemme og ude, med henholdsvis 5-0 og 3-1.

— Maribor er det blot andet slovenske mandskab, der kommer til at møde Liverpool i en europæiske turnering. Olimpija Ljubljana mødte nemlig også The Reds i UEFA Cuppen i 2003/04 sæsonen.

Gruppe F: Shakhtar Donetsk, Man City, Napoli, Feyenoord

— Manchester Citys første kamp i Champions League nogensinde kom i september 2011 mod netop Napoli. Her endte kampen 1-1.

— Manchester City har en gang før mødt ukrainske modstandere, da man i 16-dels-finalerne i 2015-16 sæsonen slog Dynamo Kiev ud med 3-1 over to kampe.

The Citizens har aldrig slået et hollandsk hold i Champions League. I 2012-13 sæsonen kunne man ikke overvinde Ajax Amsterdam; det blev til en uafgjort og et nederlag.

Gruppe G: Monaco, Porto, Besiktas, RB Leipzig

— Monaco har nået knockout-runderne i de seneste seks ud af syv Champions League-optrædener, inkluderende finalen i 2004, som man tabte 3-0 til Porto.

— Porto har tabt tre ud af deres seneste 18 kampe i Champions League-gruppespillet. (10 sejre og 5 uafgjorte, foruden de tre nederlag).

Gruppe H: Real Madrid, Borrusia Dortmund, Tottenham, APOEL

— Cristiano Ronaldo scorede i begge Real Madrids Champions League-kampe mod Tottenham sidste gang de to hold stødte ind i hinanden.

— Spurs tabte både hjemme og ude til Dortmund i Europa League tilbage i 2015-16 – deres indtil videre eneste kampe mod den tyske klub.

— Tottenham har aldrig tabt til et cypriotisk mandskab i Europa – det er blevet til tre sejre og en enkelt uafgjort.