Verdens tidligere bedste fodboldspiller fra Brasilien, Pele, hævder at han ikke fortryder særlig meget i sin karriere som en af fodboldhistoriens største stjerner. Én ting fortryder han dog…læs hvad det er her. 

AF KRISTIAN PARIS

Pele er nu 77 år gammel og kan nok ikke spille særlig meget fodbold mere. Derfor er det for sent for ham at få opfyldt den ene ting som han faktisk fortryder han ikke fik gjort i sin karriere som fodboldspiller.

Han har vundet alverden, men mest kendt er han dog for at have fundet VM med sit land, Brasilien, flere gange – en af dem som bare 17-årig.

Det han fortryder er dog, at aldrig fik lov til at spille på det legendariske engelske stadion, Wembley, som af mange betragtes som et af mest legendariske stadions i fodboldens historie.

AFP PHOTO/CAIO LEAL

– Jeg fortryder ikke mange ting i min karriere som fodboldspiller, men jeg ønsker dog, at jeg ville have oplevet at spille på stadionet Wembley – bare en enkel gang i en venskabsamp eller noget, skrev den brasilianske stjerne på sin Twetter profil i søndags.

– Jeg ville ønske, at jeg stadig kunne spille fodbold, og jeg ville ønske, at jeg ikke var så kendt en person, så jeg kunne gå ud i offentligheden uden at blive genkendt, og at have et normalt liv uanset, hvor jeg går.

– Det der motivere mig mest til at spille fodbold, var at se min far græde. Han græd fordi Brasilien ikke vandt VM i Uraguay i 1950, og jeg lovede ham, at jeg ville vinde den for ham. Otte år senere, da jeg var 17 år gammel vandt Brasilien VM og min far var så glad. Det er jeg det jeg husker allermest som  min barndom og det var det, der inspirerede mig til at blive en af verdens bedste spillere, sluttede han i

“I don’t have many regrets as a footballer but I wish I had played at Wembley,” the legend tweeted on Sunday. “Even once, even in a friendly.”

This isn’t the first time he’s mentioned, though. Back in 2014, Pele revealed that his biggest motivation as a youngster came in the form of his father’s tears, also pointing out his biggest regret.

​“That day changed my life and shaped my destiny,” he said. “My favourite journey was seeing my father cry for the first time, when I was nine years old.

“He was so sad that Brazil lost the 1950 World Cup to Uruguay. That same day, I promised I would win a World Cup for him one day. Eight years later, I won a World Cup for Brazil at only 17 years old.

“As a player, my biggest regret is that I have never played in the cathedral of football: Wembley Stadium, in London.

“I keep wishing I could still play soccer… and I would love to be invisible so I could go out in public and live a normal life everywhere I go.”