af: Emil Plovgaard

Vi befinder os i øjeblikket af det, som kan blive det mest dyreste transfervindue nogensinde. I alt har de fem bedste ligaer i Europa brugt over 2,88 milliarder euro fordelt på 715 transfers. Der er dog stadig seks uger tilbage af transfervinduet. De fem dyreste transfers i dette vindue er der tilsammen brugt 437 millioner euro på.

I disse dage er store transfers nærmere reglen end undtagelsen. Sidste år blev transfer-rekorden slået med helt absurde summer. 222 millioner euro blev der givet for Neymar, hvilket var noget højere, end den tidligere transfer-rekord på 89 millioner euro, som Manchester United købte Paul Pogba for i sommeren 2016.

Transfermarkt, som er en tysk-baseret datavirksomhed, følger nøje alle de verdensomspændende transfers. Ved at bruge deres software, kan man skabe sig en grundig gennemgang over de mest værdifulde spillere i verden.

Vi har taget udgangspunkt i en 4-3-3-formation, bestående af spillere, som i øjeblikket har den højeste markedsværdi.

Der er flere overraskelser i blandt. Blandt andet er Cristiano Ronaldo ikke med. På trods af, at han er den mest omtalte person denne sommer, så har han ikke fundet vej til startopstillingen med den nuværende markedsværdi.
Kun én klub har tre spillere i denne startopstilling, og det er FC Barcelona. To klubber – Manchester United og Real Madrid – har hver to spillere på holdet. Der er ingen spillere fra Bundesligaen, og kun en enkelt spiller fra Ligue 1 klarer snittet. Som forventet, dominerer Premier League og La Liga.

Disse spillere er verdens dyreste hold:

Målmand: David de Gea – Manchester United (€70 millioner)

(Photo by Matthew Peters/Man Utd via Getty Images)

Siden ankomsten til Old Trafford i sommeren 2011, har De Gea etableret sig selv som en af de bedste målmænd i verdenen. Den spanske landsholdsspiller har optrådt over 300 gange for De Røde Djævle, og har båret holdet frem til sejr i Premier League, Europa League, FA Cup, Liga Cuppen og tre Community Shields.

Med hans unge alder i mente (27), er der en vis enighed om, at De Gea vil fortsætte med at forbedre sig og bygge på sit spil.

De Geas værdi eksploderede fra 2016 til 2017. Den steg fra 40 millioner til 60 millioner euro. Dette skyldes højst sandsynligt, at der var konkret interesse fra Real Madrid.

Midterforsvar: Raphaël Varane, Real Madrid (€80 millioner)

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Som 25-årig har Raphaël Varane opnået alt det, en professionel fodboldspiller kunne drømme om. Foruden den nylige VM-titel, har Varane flere gange vundet La Liga og Champions League med Real Madrid. I år kunne han løfte Champions League-trofæet for fjerde gang, og dermed er han den yngste spiller til at vinde den prestigefyldte turnering fire gange.

Varane har nydt godt af sin tid hos Real Madrid, hvor han har udviklet sig endnu mere. Siden ankomsten til de spanske giganter i 2011, har franskmanden bevist sit værd, kamp efter kamp.

Midterforsvar: Samuel Umtiti, FC Barcelona (€70 millioner)

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Samuel Umtiti er kun 24 år gammel, men han har allerede vundet et VM. Franskmandens præstationer er vokset støt stigende de seneste par sæsoner. For to år siden tørnede han ud for Lyon i Ligue 1. Her blev han opdaget af Barcelonas talentspejdere, og sidenhen hentet til den catalanske hovedstad for kun 25 millioner euro i 2016. Siden dengang har han optrådt over 50 gange for de spanske mestre, hvor han har vundet både La Liga og Copa del Rey.

Højre back: Daniel Carvajal, Real Madrid (€60 millioner)

(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Daniel Carvajal har kun tørnet ud for en klub i løbet af hans karriere. Den klub hedder Real Madrid. Han har været en betydelig del af klubbens mest succesfulde periode i nyere tid. Carvajal har gjort anseelige fremskridt hos Real Madrid, hvor han startede som ungdomsspiller. I 2013 blev han rykket op på førsteholdet, hvor han siden da har dannet et formidabelt midterforsvar sammen med Sergio Ramos. Han har vundet adskillige trofæer med sin barndomsklub, navnlig fire ud af de seneste fem Champions League-titler.

Venstre back: Jordi Alba, FC Barcelona (€60 millioner)

Hvis du ikke allerede har lagt mærke til det, så består de bageste geledder udelukkende af spillere fra La Liga. Alba er en af de spillere, hvis værdi er vokset markant over de seneste par år. Den tidligere Valencia-spiller har optrådt over 160 gange for den catalanske klub, og vundet utallige trofæer og bedrifter i løbet af hans tid på Camp Nou. Han ligger i en tæt strid med Marcelo om en pris på holdet, men hans personlige succes og yngre alder gør, at han er den højest vurderede spiller af de to.

Offensiv midtbanespiller: Kevin de Bruyne, Manchester City (€150 millioner)

Serge Aurier og Kevin de Bruyne ses her i kamp om bolden. Foto: Getty Images

Kevin de Bruyne blev kåret som årets spiller i Manchester City, og han er da også klubbens mest værdifulde spiller. Det er måske en smule overraskende, at belgieren er den eneste spiller fra den olierige klub i denne startopstilling, men De Bruyne er intet mindre end sensationel. I sidste sæson hjalp han Manchester-klubben til en ny point-rekord i Premier League, og den hurtige midtbanespiller spillede også en stor rolle i Belgiens bronzemedaljer ved dette års VM.

Se resten af startopstillingen på næste side