Det er de færreste fodboldspillere, der går igennem en karriere uden et eneste rødt kort. Nogle er nogle svin, og andre er mere fair. Vi ser nu på to mærkværdige tilfælde af det røde kort. 

AF KRISTIAN PARIS 

Ronaldinho 2003/04 (Barcelona vs Valladolid)

Photo by Bagu Blanco/Getty Images

Når du tænker på en spiller, der elsker spillet og i hvert aldrig er typen, der får et rødt kort, er det den brasilianske magiker Ronaldinho.

Med det i tankerne, er det svært at forestille sig, at den brasilianske Ballon d’Or vinder har modtaget i alt 8 røde kort i karrieren.

Første gang han blev sendt i bad for de spanske giganter Barcelona, var da Ronaldinho modtog sit andet gule kort, ved at flabet sparke lidt til bolden ud af målmandens hænder; dumt og til et gult kort.

Lionel Messi 2005 (Argentina vs Ungarn)

Et andet kontroversielt rødt kort er episoden i 2005 med Messi.

Han har faktisk endnu ikke modtaget et rødt kort for klubben Barcelona. I stedet faldt hans første røde kort i en international venskabskamp mod

 

Utroligt nok skete det i hans internationale debut mod Ungarn, hvor han desværre ramte modstanderen med en albue – noget af en kontroversiel kendelse.

Den unge argentiner forlod banen meget fortvivlet og frustreret; forståeligt nok for sådan en ung debutant.

Derudover er det nok fair at sige, at han har gjort op den landsholdsdebut. Han er jo trods alt blevet udnævnt til verdens bedste fodboldspiller flere gange. Derudover er han også hjemlandet suverænt mest målfarlige spiller. Han er all-time-topscorer for Argentina.