De fleste har nok hørt den historie om en fattig dreng fra Brasiliens slumkvarter som pjækkede for skole for at spille fodbold med sine venner på strandene i det sydamerikanske land. Han havde ikke råd til fodboldstøvler, så han stjal et par i den lokale sportsbutik og spillede om penge når de store udfordrede ham og hans venner på fodboldbanen.En dag bliver han opdaget af en talentspejder og derfra tager hans internationale professionelle karriere fart.

Af David Paris

Det er den GODE og FØLELSESMÆSSIGE historie som vi alle elsker. Og det er ikke pure opspind det hele. Det sker rent faktisk. Kig bare på Pele, der debuterede på landsholdet som 16 årig og i dag betragtes som en af tidens bedste fodboldspillere nogensinde.

Sådan er det dog ikke for alle. Nogen professionelle fodboldspillere kommer nemlig fra nogle andre vilkår og levesteder end samfundets bund. De er på en kæk måde, på mange punkter, født med en guldske i munden. Dette betyder dog ikke, at de er dårligere på en fodboldbane. Det er denne artikel et eksempel på.

Kaka

MILAN, ITALY - MAY 18: Kaka of AC Milan during the Serie A match between AC Milan and US Sassuolo Calcio at San Siro Stadium on May 18, 2014 in Milan, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Som de fleste ved, og som vi også har skrevet om, er Kaka en veluddannet herre med flere år på universitetet. Det er hans forældre overraskende nok også. Moren er uddannet skolelærer og hans far arbejder som civilingeniør i Brasilien.

Hugo Lloris

MANCHESTER, ENGLAND - MARCH 15: The dejected goalkeeper Hugo Lloris of Spurs looks on after conceding a second goal during the Barclays Premier League match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford on March 15, 2015 in Manchester, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images)

Den franske målmands forældre var begge uddannede indenfor bankverdenen og da Lloris var yngre investerede de rigtige mange penge i aktier.

Gerard Pique

BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 28: Gerard Pique of Barcelona celebrates scoring his team's second goal during the La Liga match between FC Barcelona and Sevilla FC at Camp Nou on February 28, 2016 in Barcelona, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

Pique bedstefar var, da han levede president for Barcelona, hvilket er ret ironisk for hans navn er faktisk Amador Bernabeu. Bernabeu er, som I sikkert ved, navnet på Real Madrids hjemmebane. Amador er dog død nu, men Piques familie har stadig masser af penge.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side