Det er nu 14 år siden, at argentineren fik sin debut for Barcelona mod Porto. Nu kigger flere af hans tidligere kammerater tilbage på Messis (meget) unge dage i Barcelona. 

AF KRISTIAN PARIS

Aldrig nogensinde havde Barcelonas B-ungdomshold slået et af Espanyols A-ungdomshold i dette århunderede. Den catalonske storklub dominerede med teknikken men var ikke i stand til at matche deres modstandere, når det kom til fysikken og erfaringen.

Men én dag ændrede det hele sig. Det hele var i 2002 og Barcelona uslebne diamnt var en lille bitte argentiner på bare 14 år. Han gjorde en enorm forskel, selvom han var så lille.

 (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Den daværende træner for Messis u12 ungdomshold, Borell, forklarede resten af spillerne på holdet, at Messi var en ‘nummer 10’ og at han kom langt væk fra.
Dengang var der dog ikke mange, der kom langt væk fra for at spille på La Masia. Messi var en undtagelse og han blevet hurtigt anset som noget specielt – bare ikke af holdkammeraterne, der blot grinede af hans højde.

– Vi havde altid lært at spille med få berøringer, en eller to. Det betød, at bolden altid bevægede sig meget hurtigt, men pludselig kom en dreng, der kunne tage tre eller fire berøringer på samme tid som det tog os at spille bolden, har en af Messis daværende holdkammerater udtalt.

Hurtigt blev Messi en del af holdet på hans egen alder. Hans første kamp var i 2001 den 7. marts mod Amposta. Her scorede argentineren et mål, men blev også skadet. Han brækkede en knogle i knæet, og det betød, at han var skadet i lang tid.

 

Skaden kunne dog ikke ses året efter, og den lynhurtige sydamerikaner fortsatte sin udvikling til en de bedste i verden nogensinde.

– Han var en maskine, altid. I hans træning, hans genoptræning, hans teknik og i kampene. Den eneste måde vi kunne stoppe ham på, var ved at spille ufair, og selv ikke der, kunne vi følge med – han var for hurtig til os.